Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle emeklilere verilen 5 bin TL ikramiyeden çalışan emeklilerin yararlanamadığını söyledi. 

Çalışan ve çalışmayan emeklilere aynı hakkın tanınmasını isteyen Akkaya, “Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi kararlaştırıldı ve son haliyle de çalışmayan emeklilere 5 bin TL ödeme yapıldı. Emekli olup çalışanlar bu haktan yararlanamadı. Özellikle tarım Bağ-Kuru’ndan emekli olmuş ve halen çiftçiliğe devam edenler de doğal olarak bu 5 bin TL ikramiyeden yararlanamadı. Son olarak Sayın Cumhurbaşkanı’mız bu durumdaki çiftçilerin de 5 bin TL ikramiyeden yararlandırılması talimatını verdi. Bu 5 bin TL ikramiye konusunda en büyük haksızlığa esnaf ve sanatkar uğradı. Örneğin, emekli olmuş ve ayda 2 defa İstanbul’a giden bir kamyonda şoförlük yapan ve 4 gün sigortalı (SGDP) ödeyen esnaf emeklisi yararlanamıyor veya emekli olmuş ve herhangi bir takside, minibüste, kamyonda çalışan veya esnaflıktan emekli olmuş hala işine devam eden esnafımız bu haktan yararlanamıyor. 

ALTSO BAŞKANI ERDEM'DEN BAŞKAN ÖZÇELİK'E TEŞEKKÜRÜ ALTSO BAŞKANI ERDEM'DEN BAŞKAN ÖZÇELİK'E TEŞEKKÜRÜ

Biz esnaflar haksızlığa uğramaktayız. Çünkü geçmişte esnaflar olarak Bağ-Kur primlerimizi de çiftçi kardeşlerimize göre daha yüksek yatırdık. Örnek 2011 yılı en düşük esnaf Bağ-Kur primi 275 TL, en düşük tarım Bağ-Kur primi 165 TL.Örnek 2008 yılı en düşük esnaf Bağ-Kur primi 220,35TL. En düşük Tarım Bağ-Kur primi 110,17 TL. Aldığımız emekli maaşı ise esnaf Bağ-Kur emeklisi de 7 bin 500, tarım Bağ-Kur emeklisi de 7 bin 500 TL. Kaldı ki, emekli olan insanlarımız ihtiyacı olmamış olsa, zaten çalışmaz. İhtiyaçları var ki çalışmaktalar. Devletimizce, Cumhuriyetimizin 100. yılına özgü 5 bin TL ikramiyede çiftçi, esnaf, çalışan-çalışmayan, SSK’lı, Bağ-Kur’lu ayrımı yapmadan tüm emeklilerimize bu hakkın tanınması hakkaniyetli ve adaletli olacaktır” dedi.