Oğuz Keser 24 Ağustos 2021 tarihinde Alanya Tapu Müdürlüğü görevine atandı. Keser hakkında özellikle son günlerde  çıkan iddialar kamuoyunu meşgul etmeye başladı. Keser, aynı zamanda Alanyaspor yönetim kurulu üyeliği görevini de sürdürüyor. Bilindiği üzere Manşet Alanya Gazetesi müdür Keser hakkında sayısız şikayetler almış ve konuyu kamuoyuna sunmuştu. 

Alanya Tapu Müdürlüğünde iddialara göre otomatik havale sistemiyle rastgele memurlara havale edilen bazı müteahhit firmaların işlemleri daha sonra müdür Keser tarafından tek bir memura manuel olarak havale edilerek işlemlerinin VIP bir şekilde bitirilmesi konusu kamuoyuna bomba gibi düştü. 

Bu durum belirli bir kaç müteahhit firma için sistematik bir şekilde uygulanarak TKGM’nin "Tapu Müdürlüğü İş Akışı ve Yetki Devri" konulu genelgeye tamamen aykırı olduğu bilinmektedir. Tüm bu işlemler sistem üzerinde işlem başvuru hareketlerinden görülebilir. 

Müdür Keser'in kişiye göre hizmet yaptığı iddiası elimizdeki belgeyle kanıtlanmış oldu. Saat 17.30'da mesaisi biten Alanya Tapu müdürlüğünde 9 adet işlem saat 18.01'de başlayıp 18.53'te bitmesi kafalarda soru işareti bıraktı. 

Yine iddialara göre geçtiğimiz aylarda bir firma, taşınmaz mal ile ilgili işlemleri yaparken, randevu saati Müdür Oğuz Keser tarafından verilmiş daha sonra ise sorumluluktan kaçmak için işleme ilgili müdür yardımcısına manuel olarak tekrar havale ettiği iddia edilirken, bu firmada geçtiğimiz aylarda Konkordato ilan etmişti. Sabah firmayla ilgili işlem yapmaya gelen avukatlar, Keser'in Tapu Müdürlüğüne yaratmış olduğu bu olumsuz durumdan ötürü ilgili firmayla ilgili hiç bir gayri menkul bulamamış ve bu durum şok olmalarına neden olmuştu. 

MÜDÜR MÜFETTİŞ KIZINA MI GÜVENİYOR!

ALANYALI ÜRETİCİ PARA ETMEYEN ÜRÜNÜNÜ KOYUNLARA YEM ETTİ ALANYALI ÜRETİCİ PARA ETMEYEN ÜRÜNÜNÜ KOYUNLARA YEM ETTİ

Alanya Tapu Müdürü Oğuz Keser'in kızı ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde müfettiş olarak görev yaptığı öğrenildi. Müdür Keser'in "Bana müfettiş gelse bile kızım orada müfettiş, bana bişey olmaz. " mantığı ile çok rahat hareket ettiği iddia edildi. 
Gazeteci Hüseyin Kalaycı'nın iddiaları bu şekilde. Daha bir çok iddiaları önümüzdeki günlerde yayınlamaya devam edeceğiz. Eğer müfettiş geldiğinde biz Manşet Alanya tarafımıza sorular sorulduğunda bu belgeleri tarih saat ve işlem numarasıyla sunacağımızı bilinmesini isteriz.