EHLİYET ALACAKLAR DİKKAT: ZAMLANDI EHLİYET ALACAKLAR DİKKAT: ZAMLANDI

Kırbaş açıklamasında şunlarını ifade etti.
Son zamanlarda Alanya da yetkisiz döviz alım satım ofislerinin çoğaldığı ve ofis açmadan seyyar olarak bu işi yapanların giderek artmasın dan  dolayı (ALDOBİR) Alanya dövizciler birliği olarak çok rahatsızız. Özellikle para transferi ve kripto ödeme noktaları adı altında açılan tüm işletmelerin döviz bürosu gibi faaliyet gösterdikleri biliniyor. Döviz alım satımının yetkisi Türkiye de sadece ptt ler Bankalar ve yetkili müesseseler olarak bilinin döviz bürolarıdır. Yetkisiz döviz alım satım yapan işletmeleri ve kişileri Hazine ve Maliye bakanlığı kombiyo genel müdürlüğü çalışma başlatarak bunları tespit etmeye başladı. 

Yerelde şehrin yetkili birimleriinin de bu iş yerlerine denetimi artırmalarını istiyoruz.  Bazı turistik tesislerde de  döviz cinsinden tl çevrilip  işlem  yapıldığını biliyoruz. İşlemleriniz de devlete bir kuruş vergi ödemeyen kaçak ofis ve yanında işçe çalıştırmayan seyyar olarak yapan kişiler değil de bizleri tercih edin. 

Tüm işletmeleri ve kişileri yetkisiz alım satım yapmamaları konusunda uyarıyoruz. Herkes ve her işletme kendi faaliyeti konusun da ticaretini sürdürmeli. Tüm vatandaşlarımızı  duvarda yetkili müessese izin belgesi asılı olan döviz bürolarına davet ediyorum. 
Döviz işlemlerinizi güvenli, yetkili ve devlete istihdam sağlayan vergi  ödeyen resmi yerlerden yaptırın. Yetkisiz olarak bu işlemleri yapan da yaptıran suç işliyor. Kimsenin bu suça ortak olmasını istemiyoruz. 

Bu işlemleri  yetkisiz yapanlar için 2024 yılı zor bir yıl olacak.Masak ve Hazine kambiyo müdürlüğü müfettişleri  tespit çalışması yapıyor.Turizm sezonu başlamadan hemen öncesin de tespit edilen yerlerde cezai ve kapama işlemi yapılacak. Kimsenin mağdur ve zarar görmesini istemiyoruz.