banner113

ALKÜ'DE EKONOMİK GELİŞMELER MASAYA YATIRILDI 

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) “Dünya ve Bölgedeki Ekonomik Gelişmeler ve Olması Gereken Hedeflerimiz” konulu konferans gerçekleştirildi.

ALKÜ'DE EKONOMİK GELİŞMELER MASAYA YATIRILDI 
18 Ocak 2024 Perşembe 12:46

banner108
banner238

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ), MÜSİAD Kurucu Üyesi-MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı ve 23. Dönem Milletvekilli Bayram Ali Bayramoğlu’nun katılımıyla “Dünya ve Bölgedeki Ekonomik Gelişmeler ve Olması Gereken Hedeflerimiz” konulu bir konferans gerçekleştirdi. Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Akın, Prof. Dr. Mehmet Kılıç, akademik ve idari personel katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Ali Bayramoğlu, ALKÜ’nün değerli ailesiyle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

“GÜÇLÜ EKONOMİ GENİŞ PLANLAMALARLA ORTAYA ÇIKIYOR”

Türkiye’nin jeopolitik konumu dolayısıyla dünyadaki her türlü gelişmeden ekonomik olarak anında etkilendiğinin altını çizen Bayramoğlu, “Güçlü ekonominin temeli, teknolojik ve ekonomik gelişmeleri yakından takip etmekten geçiyor. Bu yüzden özellikle üniversite tercihleri yapılırken gelecek planlanmasının detaylı ve dikkatli yapılması gerekiyor. Güçlü sanayi ve ekonomi için gerekli olan ara elamanın da yetiştirilmesi çok önem arz ediyor. Sanayi gelişirken eleman sorunu yaşayan bir ülkenin gelişmesi sağlıklı olmuyor. Ülke ekonomileri, geniş planlamalar dahilinde şekillenmeli ki dünyada meydana gelen her olaydan etkilenmesin. Bu yüzden doğru yatırım, teknolojiyi iyi takip etme, inovasyon ve işte uzmanlaşma en önemli konulardandır.” dedi. Bayramoğlu konuşmasının devamında yatırımlar nasıl yapılmalı konusunda tecrübelerini paylaştı. Gelip geçici heveslerle kurulan işletmelerin kısa bir süre içinde iflas ettiğine işaret eden Bayramoğlu, toplumun ihtiyacına ve pazara göre üretim yapılması gerektiğini dile getirdi. Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akın’ın Bayramoğlu’na hediye takdimiyle sona erdi. 
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.