Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eray Erdem, "16 Ekim 2023 tarihinden itibaren yabancıların ikamet izni alabilmek için satın alacakları taşınmazlarda 75 bin dolar olan alt sınır 200 bin dolara yükseltildi. Bir anda alınan bu karar maalesef önce sadece inşaat sektöründe kriz yaratacak gibi görünüyor olsa da aslında küçük büyük tüm sektörleri derinden etkileyecektir. Ev satın alan yabancı uyruklular, otelde kalan turistlere göre çok daha fazla ekonomik gücü olan ve iğneden ipliğe tüm ihtiyaçlarını bulunduğu şehirde karşılayan insanlardan oluşuyor. Bu durumda bakkalından manavına, kırtasiyeden marangozuna, berberinden taksicisine, elektrikçisine ve mobilyacısına kadar herkesi ilgilendiriyor. Böyle giderse ciddi bir sosyo ekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabilir.

ALTSO BAŞKANI ERDEM, 6 DEVLET KURUMUN MÜDÜRÜNÜ AĞIRLADI. SORUNLAR İLETİLDİ! ALTSO BAŞKANI ERDEM, 6 DEVLET KURUMUN MÜDÜRÜNÜ AĞIRLADI. SORUNLAR İLETİLDİ!

Bir anda alınan karar devam eden projeler için bir kabusa dönüştü. Oyun oynanırken kurallar değiştirildi. Çok sayıda kaporası alınmış proje devam ediyor. Hem alıcıları hem de satıcıları zor bir dönem bekliyor. Kanun en azından yeni başkayacak projeleri kapsamalıydı. Bu durum ülkemize olan güveni de yok ediyor. En kötüsü de bu işte güven ortamının yok olması.