banner113

ERAY ERDEM: 'GEÇEN YILA GÖRE DAHA İYİ BİR SEZON BEKLİYORUZ!'

banner106

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eray Erdem bu yıl iyi bir sezon beklediklerini ifade ederek, Alanya'nın turizmde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Turizm yazarı Halil Öncü'ye değerlendirmelerde bulunan Erdem, 15 Nisan itibarı ile otellerin % 80-90 oranında kapılarını gelen misafirlere açmış olacağını da belirtti.

ERAY ERDEM: 'GEÇEN YILA GÖRE DAHA İYİ BİR SEZON BEKLİYORUZ!'
06 Nisan 2023 Perşembe 11:04

banner108
banner238

Bu sene çok yoğun talep olacağını düşünüyoruz!

ALTSO Başkanı Eray Erdem yaptığı açıklamada, “ Bölge olarak sezona hazırlanmış ve sezonun başlamasını bekliyoruz.  Sezonun da aslında ufak ufak başladığını söyleyebiliriz.  Nisan itibariyle birçok otelimiz açmaya başladı Ama genel itibariyle 15 Nisan’da bölgedeki otellerimizin %80-90’ı kapılarını gelen misafirlere açacak. Geçtiğimiz günlerde başta Almanya’da ITB Berlin Fuarı olmak üzere akabinde Rusya’da turizm fuarlarına katıldık. Her iki fuarda da Türkiye’ye karşı yoğun bir talep olduğunu gördük. Özellikle batıda bu sene çok yoğun talep olacağını düşünüyoruz. Biraz seçim endeksli bir durağanlık var. Deprem hakeza öyle bir olumsuz etki yarattı. Ancak son dönem rezervasyonlarda bir toparlanma var. Rusya ile de bilindiği üzere savaştan kaynaklanan ambargoların getirmiş olduğu ufak tefek kısıtlamalar var ama genel itibarı ile baktığınızda geçen yıla nazaran daha iyi bir sezon bekliyoruz. Bazı handikaplar olsa da bu yaz sezonun geçtiğimiz sezonda daha iyi bir sezon olmasını bekliyoruz” dedi.

Alanya gibi turizm ile iç içe yaşayan bir şehir yok!

Alanya’nın turizmde çok önemli bir yere sahip olduğunu da ifade eden Başkan Eray Erdem “Alanya Akdeniz çanağında turizmin ilk başladığı merkez. Antalya’dan da daha eski bilinirliliği daha yüksektir. 70’li yıllarda burada turizm başladı. Antalya merkezde o dönem bir şey yoktu. Kemer,Side ve Alanya vardı. Bu üç bölge içerisinde de Alanya merkezdi. Kemer Bölgesi daha çok butik bir destinasyondu. Hatta o dönem Kemer  ve Side’den günübirlik şehri görmeye gelen turistler olurdu. Onlarca otobüs Alanya’ya gelir, Kalesini, Damlataş Mağarasını görmeye gelirdi. Çünkü Alanya’nın o anlamda yelpazesi geniş. Sadece kum, güneş değil tarihi zenginlikleri de çok fazla. En büyük avantajı da Akdeniz çanağında hatta Ege’de dahil olmak üzere Alanya gibi turizm ile iç içe yaşayan bir şehir yok. Side’ye de gittiğinizde, otellerin ve turizmin hareketin olduğu bölgeler lokal halkın yaşadığı bölgelerdir. Kemer hakeza öyle.Ege’ye gittiğinizde de öyledir. Ama Alanya’da yerli halkımız ile turizm ve turistler iç içe yaşar. Şehir coğrafik yapısı itibarı ile sahile paralel ince yapılanmış bir şehir. Dolayısı ile 70 km. sahil bandında her noktadan denize girilebilme imkanı var. Bunların hepsi avantaj.Ama her şeyden önemlisi, Alanya turizmin başladığı bir destinasyon” diye konuştu.

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.