banner113

İMAR AFFI GELECEK Mİ? İMAR BARIŞI TBMM'DEN GÖRÜŞÜLDÜ MÜ, NE ZAMAN ÇIKACAK? 

banner106

İmar affı, mevzuata aykırı yapılarda oturanların gündeminde yer alıyor. İmar affıyla ilgili teklif geçtiğimiz aylarda BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından TBMM’nin gündemine getirilmişti. 

İMAR AFFI GELECEK Mİ? İMAR BARIŞI TBMM'DEN GÖRÜŞÜLDÜ MÜ, NE ZAMAN ÇIKACAK? 
01 Şubat 2023 Çarşamba 14:56

banner108
banner238

Mevzuata uygun yapılmayan ve inşa edilmeyen yapılarda oturan vatandaşlar ise yakın zamanda EYT, Sözleşmeliye kadro gibi birçok sorunun ortadan kaldırılmasıyla imar barışına yönelik son gelişmeleri yakından takip ediyor. Mustafa Destici konuyla ilgili yaptığı açıklamada iptal edilen yapı kayıt belgeleri, idari para cezaları, yıkım kararı ve açılan davalar nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşadığını ifade etmişti. Peki İmar affı gelecek mi, ne zaman çıkacak, hangi yapıları kapsayacak?
 İşte, 2023 İmar barışı son gelişmeler…

İmar barışıyla ilgili gelişmeler, vatandaşlar tarafından araştırılıyor. TBMM bu günlerde oldukça yoğun bir mesai ile çalışıyor. Önce önce kamu kurumlarında sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi ardından 2 milyon 225 bin kişinin prim ve sigorta gün sayısını doldurmasıyla ilgili EYT çalışmalarında sona gelindi. Son olarak Adalet Bakanlığı’nın 7. yargı paketine ilişkin çalışmalar ise devam ediyor. Yoğun gündemde vatandaşlar ise İmar affında yaşanan son gelişmeleri takip etmeye çalışıyor. Ruhsatsız ve kaçak yapılarda bir af düzenlemesi olup olmayacağı merak ediliyor. Son olarak BBP Genel Başkanı konuyla ilgili yasa teklifini TBMM’ye iletmişti. Peki İmar affı çıkacak mı, ne zaman gelecek? İşte, Meclis’e sunulan teklifin detayları…

İMAR AFFI GELECEK Mİ, NE ZAMAN?
Türkiye’de son olarak 2018 yılında imar affıyla ilgili bir gelişme yaşanmıştı. 31 Aralık 2017’den önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorunun çözülmesi amacıyla imar barışı düzenlemesi hayata geçirildi.

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından TBMM’ye  sunulan imar barışı teklifinde vatandaşların iptal edilen yapı kayıt belgeleri neticesinde para cezası, yıkım kararları ve davalar sebebiyle mağdur olduğu ifade edildi.

Yasa teklifinde barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış, bir kısım yapı kayıt belgesi iptal olmuş veya olma aşamasında olan yapıların zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek  suretiyle yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi amaçlandığı vurgulandı. 

İmar affı kanun teklifi 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edildi. İmar affına yönelik henüz somut bir gelişme bulunmuyor. Konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandığında detaylar eklenecektir.


İMAR AFFI NEDİR?
Gecekondu ve imar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmeyen yapıların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna imar affı ya da imar barışı adı verilir. İmar affı, ilk defa 1984 yılında çıkarılmıştır. İmar affı, kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellenmek için çıkarıldı.

İmar affı, risk altında bulunan ve afet bölgesinde yer alan yapıların düzenlenmesi ile ilgili kanunlar çerçevesinde düzenleniyor.

banner109

Etiketler; #imar affı
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.