Meclis üyesi Bağışlar "Ülkemizde artan elektrik ücretleri vatandaşı olumsuz etkilerken, tarım ve sanayi gibi sektörlerin üretim maliyetini de ciddi oranda arttırmaktadır. Özellikle Akdeniz bölgesinde, Anamur , Alanya, Manavgat, Kumluca, Finike gibi sera altı üretim yapan çiftçilerimiz ülkemizin büyük oranını teşkil etmektedir.
Tarım da artan maliyetler, bir süre sonra çiftçilerimizin üretmekten vazgeçme riskini ortaya koymaktadır ki, bu da uzun vadede ülkemizde oluşacak gıda krizine önlem alma zorunluluğu doğurmaktadır.
Bu durum, yani gıda krizi riski, devletimizin tarım bakanlığı aracılığı ve yerel yönetimler vasıtasıyla bu konuda önlem almasını zorunlu hale getirmiştir.
Alanya bölgesini ele aldığımızda bir çok mahallemizde çiftçilerimiz tarafından yapılan kapalı seraların üzerine yapılacak Güneş Enerji Panelleri vasıtasıyla elektrik üretimi yerel kurumlar tarafından teşvik edilmeli ve desteklenmelidir.
Çiftçilerimiz, bir kereye mahsus yapacakları güneş enerji üretimi ile, sulama suyu pompa elektrik gideri ve ısıtma elektrik giderleri için kullanacakları elektriği kendileri üretmeye başlayacak ve hem bir kaç yıl içerisinde yapımına harcayacakları maliyeti çıkaracak hem de uzun yıllar elektriği ücretsiz hale getirerek, küresel ısınma sorununa da pozitif katkı sunmuş olacaklar.
Önümüzdeki ay bu konuyu Alanya Belediye Meclisine yazılı öneri olarak sunmayı düşünüyorum, sizler de fikirlerinizle katkı sunabilirsiniz.
Bu arada, yurtdışından ithal edilen doğal gaz ile santrallerde elektrik üretmek nasıl bir aklın ürünüdür anlamak mümkün değil. Ucuz elektrik için ucuz maliyet gereklidir bunu anlamak çok mu zor?"