banner113

Turizmci Aday Erdem, CNN TÜRK’e konuştu 

banner106

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Turizmci Eray Erdem, CNN Türk Televizyonuna turizm ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Turizmci Aday Erdem, CNN TÜRK’e konuştu 
26 Eylül 2022 Pazartesi 17:18

banner108
banner238

Rusya-Ukrayna savaşı sonucu özellikle Avrupa’da kış döneminde ortaya çıkacak enerji krizinin ardından gözler Türkiye’ye çevrilmişti. Türkiye’ye olan talep sonrası CNN TÜRK, konuyla ilgili yaptığı haberinde deneyimli turizmci ALTSO Başkan Adayı Eray Erdem’e mikrofon uzattı. Erdem, emekli ve orta yaş üstünün Alanya ve Antalya’yı tercih edeceğini ifade ederek kış turizmi için sektörün yüreğine adeta su serpti. 

Avrupa’daki enerji krizi turizmin seyrini de değiştiriyor. Özellikle Avrupa pazarını Antalya ve Alanya’ya yöneltti. Sezonu da uzatacak olan bu konuyla ilgili Alanya’nın deneyimli turizmcilerinden ALTSO Başkan Adayı Turizmci Eray Erdem konuyla ilgili CNN Türk’ün sorularını yanıtladı. 
Rusya – Ukrayna savaşının çıkması ile Alanya’da turizm karamsar başlamıştı ancak sezon içindeki hareketlilik sezonun verimli geçmesini sağladı. Gözlerin kış sezonuna çevrildiği Alanya’da kış turizminin yaz turizmini aratmayacağı bekleniyor. 
Yıllardır turizmin 12 aya yayılması konusunun gündeme geldiği Akdeniz çanağında bu beklentinin Avrupa’da baş gösteren gaz stoku krizi ile bu sene gerçeğe dönüşmesi beklenmekte. ALTSO başkan adayı turizmi Eray Erdem bu konuyla ilgili CNN Türk’ün sorusuna şu yanıtını verdi. “Başta Avrupa olmak üzere dünyanın bir çok bölgesinde enerji krizi had safhada, kışın daha artacağı öngörülmekte. Enerji krizi baş gösterince başta emekli ve orta yaş üstünün tercihi Alanya olacak. Avrupalı tatilcileri kış turizmi için Alanya’mıza Antalya’mıza bekliyoruz. Yaz mevsimindeki ki doluluk kadar olmasa da bu yıl Alanya’da turizm sezonun daha hareketli olacağı değerlendirilmekte” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.