banner113

YABANCILARIN KONUT TALEBİ, DOLANDICILIK OLAYLARINI ARTIRDI

banner106

Turizm kenti Antalya'da, bu yılın ilk 4 ayında yabancılara 5 bin 201 konut satıldı. Kentte yabancılara yönelik konut satışlarının artması, konutların estetiğinin de değişmesine neden oldu.

YABANCILARIN KONUT TALEBİ, DOLANDICILIK OLAYLARINI ARTIRDI
18 Mayıs 2023 Perşembe 10:05

banner108
banner238

Turizm kenti Antalya, bu yılın ilk 4 ayında yabancılara yönelik konut satışında zirvedeki yerini korudu. Kentte Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında yabancılara 5 bin 201 konut satıldı. Kentte konutlara en çok Rus ve Ukraynalı vatandaşlar rağbet gösterdi. En çok tercih edilen ilçeler ise denize yakınlığı ile bilinen Konyaaltı ve Muratpaşa oldu. Antalya’nın yabancıya konut satışında Türkiye’de zirvede olması konutlardaki estetiği de değiştirdi. Yeni yapılan konutların havuz, otopark ve güvenliğinin olmasına dikkat edildi.

Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri, İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Şu anda konut yok, seçimin sonucunun netleşmemesi de satışları etkiledi. Yabancılara yönelik de bir ikametgah sınırlaması geldiği için satışlar yüzde 20’ye yakın düştü. İlan sitelerine girerek ev alıp satıyorlar, ucuz alacağım derken dolandırılıyorlar. Ev alırken mutlaka ruhsat sahibi olup olmadıklarına baksınlar, ‘emlakçıyım’ diyenlerin maliye kaydının olup olmadığını sorsunlar. Yoksa alışveriş etmesinler, bugünlerde çok fazla dolandırıcılık var. ‘Başkanım biz dolandırıldık’, kime dolandırıldıklarını soruyorum, verdikleri isimlerin bende kaydı yok. Vatandaşlardan rica ediyorum lütfen ama lütfen ömür boyu kazandıkları kazançlarını çöpe atmasınlar. Alışveriş yaptığınız kişilerin kim olduğunu iyice öğrenin."
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.