Turkish Airlines Open, 1-4 Kasım tarihlerinde Antalya Belek'teki Regnum Carya Golf Kulübü'nde düzenlenecek. Avrupa'nın en iyi 78 sporcusunun katılacağı turnuvanın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ünlü golfçüler Tommy Fietwood ve Justin Rose katıldı.

HÜKÜMET DESTEĞİ
Dünya çapınca sporcuların katılacağı turnuvanın Avrupa'da önemli hale geldiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "1.5 milyar kişi bu turnuvayı canlı izleyecek. Türk hükümeti olarak bu turnuvayı desteklemeye devam ettik. Dışişleri Bakanı olarak turnuvaya desteğimizi belirtmek için burada bulunuyorum. Golfü daha popüler hale getirmeye çalışıyoruz. Sadece genç nesli değil, iş çevrelerinden, bürokratları da, diplomatları da burada golf oynarken görüyorum. Bu ayın sonunda diplomatik, bürokrat ve iş adamlarını dahil edeceğimiz bir turnuva düzenliyoruz" dedi.

AVRUPA'NIN EN İYİSİ
Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise, dünyanın farklı ülkelerinden medya temsilcilerinin turnuvayı takip edeceğini açıkladı. Regnum Carya Onursal Başkanı Fikret Öztürk ise Belek bölgesinin Avrupa'nın en iyi golf destinasyonu olduğunu ve turnuvayla tanındığını vurguladı. Turnuvanın geçen yılki şampiyonu Justin Rose ise Antalya'da golf sahalarının, havanın, otellerin, yemeklerin güzel olduğunu dile getirdi. Tommy Fietwood da Antalya'da golf sahalarının çok güzel olduğunu, antrenman yaptığında kendisini iyi hissettiğini, konakladığı otelin ailesi için de çok güzel olduğunu ifade etti.