Katılımın oldukça yoğun olduğu turnuva ile alakalı konuşan Başkan İçmen, “Gençlerimizi zeka sporlarının öncüsü satranca teşvik ediyoruz.” dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Gençlik Kolları Teşkilatı, gençlerin sosyal, sportif ve kültürel yönlerini arttırmak için düzenlediği faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. 

Alanya’daki bir çok etkinliğin öncüsü olan AK Gençler hafta sonu da satranç turnuvası düzenlediler.  Alanya Gençlik Merkezinde düzenlenen turnuva oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti. Gençlerin kıyasıya yarıştığı turnuvada birincilik ipini İlyas Uysal göğüsledi. Uysal birincilik ödülü olan plaket ve para ödülünü kazandı. Puan usulü yapılan turnuvada ikinci Umur Alp Yalçınkaya olurken, üçüncü ise Ertunç Bahadır Barık oldu. 


Turnuvaya AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’de katıldı. Sporcuları tebrik eden Başkan Toklu, “Bu kadar yoğun katılımlı bir turnuva düzenleyen gençlerimizi tebrik ediyorum. Genlerimize yararlı olabilecek ve onları satranca yönlendirecek bir etkinlik.” dedi.