Spyros Theodoritsis isimli Yunanistan vatandaşının tweet'inde şu ifadeler kullanılıyor: "Erdogan is the best ambassador of Greek tourism. Every time he opens his mouth, thousand tourists choose Greece over Turkey."
Türkiye'nin Almanya ile başlayan ve Hollanda ile devam eden yaşadığı siyasi krizin turizme yansımalarına ilişkin gelen bilgiler turizmcileri tedirgin ediyor. Son yaşananlardan sonra Türkiye'ye yönelik rezervasyonlar durmuş durumda. Avrupalı turistlerin son dakika karar vereceğini söyleyenler var, ancak genel görüş Avrupa'dan bu yıl gelecek turist sayısının yüzde 50'den fazla düşeceği yönünde. Avrupalı turistlerin tatil tercihlerini Türkiye'nin Akdeniz çanağındaki en büyük rakipleri olan başta Yunanistan ve İspanya olmak üzere diğer ülkeler kaydırdığı ifade ediliyor. 
Yunanistan'da konuya ilişkin 'ironik' yaklaşımlar var. İşte bunlardan biri de sosyal medyada yerini buldu. 


Komsudaneoluyor.net adında bir internet sayfası sahibi olan ve Atina başta olmak üzere Selanik ve Yunan adalarına giden Türk turistlere rehberlik eden Mehmet İçten, 'Spyros Theodoritsis' imzalı bir tweet paylaştı. Spyros Theodoritsis isimli Yunanistan vatandaşının tweet'inde şu ifadeler kullanılıyor. "Erdogan is the best ambassador of Greek tourism. Every time he opens his mouth, thousand tourists choose Greece over Turkey." Bu twitt'in Türkçesi şöyle: "Erdoğan, Yunanistan turizminin en iyi elçisi oldu. Ağzını her açtığında, binlerce turist Türkiye yerine Yunanistan'ı seçiyor."
Yunanistan'da bu yıl turizmde rekor beklentisi olduğunu ifade eden İçten, var olan yatak kapasitesinin yetmeyeceğinin söylendiğini aktardı. Yunanistan'ın bu yıl turist çekmek için çok çaba sarf etmesine gerek kalmadığını, çünkü Türkiye'den vazgeçenlerin Yunanistan'a yöneldiğini kaydeden Mehmet İçten, şöyle konuştu: "Yunanistan geçen yıl 27 milyonun üzerinde turist ağırlayarak rekora imza attı. Bu yıl da bu sayıya 2,5 milyon turistin daha ekleneceği bekleniyor. Burada herkes var olan yatak kapasitesinin yetip yetmeyeceğini tartışıyor ve önlem alınmaya çalışıyor. Türkiye'nin Avrupa ile yaşadığı siyasi kriz nedeniyle talep kayması bekleniyor. Thomass Cook'un charter kapasitesini arttığı gelen haberler arasında."