CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal Antalya'nın Alanya İlçesi'nde orman yangınında zarar gören alanları ziyaret etti. Bölgede çıkan yangınların çoğunun elektrik hatlarından kaynaklanmış olabileceğini belirten Baykal, 'Bu bölgedeki hatlar çok eski. Bizim iktidar dönemimizde yaptığımız yani 70'li yıllardan kalma hatlar ve bunlar ömrünü tamamlamış. Bu hatların yenilenmesi gerekiyorö dedi.
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Alanya'nın Sapadere Mevkii'nde 2 gün süren orman yangından zarar gören alanlarda inceleme yaptı. Partilileri eşliğinde bölgeye giden ve Sapadere'de muhtarlar tarafından karşılanan Baykal, hasar gören alanları gezdi.
'HATLAR ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ
Burada muhtarlardan yangınla ilgili bilgi alan Deniz Baykal, kül olan orman alanlarının çok kıymetli olduğunu söyledi. Bölgede çıkan yangınların çoğunun elektrik hatlarından çıkabileceğini belirten Baykal, 'Bu bölgedeki hatlar çok eski. Bizim iktidar dönemimizde yaptığımız yani 70'li yıllardan kalma hatlar ve bunlar ömrünü tamamlamış. Bu eski hatlar herhangi bir rüzgarda, sıcakta, fırtınada yangına müsait hale geliyor. Bu hatların yenilenmesi gerekiyor. Fakat elektrik işi özelleştirildi. Özel şirketler ise bu tip işlere pek yanaşmıyorö dedi.
'SİVRİSİNEĞİ ÖLDÜRMEYİ ÖNGÖREN BİR MÜCADELE
Muhtarlara 'geçmiş olsun' temennisinde bulunan Deniz Baykal, 'Büyük üzüntü içerisindeyiz. Yurt dışındaydım, yangın olunca cumartesi geldim. Pazar Ankara'da işim vardı, o yüzden bugün buraya gelebildim. Şu anda yangın olacak, Allah'ın emri kaçınılmaz bir şey gibi kabul ediyoruz. Yangın olacak hazır olalım, yangın söndürecek kadroları hazır tutalım, tedbirli olalım. Yani bataklığı kurutmayı değil de sivrisinekleri öldürmeye öngören bir mücadele anlayışı içerisindeyiz. Bu yangınlar her yıl oluyor. Sadece burada değil. Kaş'ta oluyor, Muğla'da, Bodrum'da, Çanakkale'de, Anamur'da oluyor. Daha temmuzun başındayız. Temmuz, ağustos var, eylül varö diye konuştu.
'BİR DE BU MESELE VAR DEMELİYİZ
Yangın tedbirlerinin başında elektrik hatlarının getirdiği yangın sorunlarını çözmek olduğunun altını çizen Deniz Baykal şöyle dedi 'İşin en önemli sorunu 'yüzde 70'i elektrik iletişim hatlarından kaynaklanıyor' diyor herkes. Şimdi bununla ilgili çalışma yapılacak, yapılsın görelim. Ne olacak 'Unutacağız seneye' diye bakacağız, bakmayalım. Buradaki mesele özel şirket, 'benim sözleşmemde var yok' diyordur ayrı bir şey ama kiminse kimin, bu devletin işi. El ele verelim, bunu isteyelim. Bunun meclisten arkadaşımızdan rica edelim. Ayın 17'sinde meclis toplanacak '15 Temmuz' yıldönümü konuşmaları tamam ama 'bir de bu mesele de var' demeliyiz.