Beyrut temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Başbakan Cibran Basil ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmelerinin ardından mevkidaşı Basil ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Alanya'da yaptığı görüşmede ne konuşulduğunun sorulması üzerine, Rus mevkidaşının Suriye'deki tüm aktörlerle görüştüklerinden bahsettiğini, bunun anlaşılabilir ve gerçekçi bir durum olduğunu söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
“Eğer Suriye'de çatışmaların sona ermesinden, siyasi çözümden ve toprak bütünlüğüyle birlikte ulusal birlikten yanaysak herkesin ilk olarak acil şekilde ateşkese ihtiyaç olduğunu anlaması lazım. Türkiye kolektif çabalarının yanı sıra İran, Rusya ve Lübnan ile de ikili görüşmelerde bulunuyor. Bu görüşmelerin de çok yararlı olacağını düşünüyoruz ve bir hedefimiz var. O da Suriye'deki mevcut durumu sona erdirmek. Ve bu çabaların yanı sıra farklı gruplarla görüşmeyi destekliyoruz.
Lavrov, dün bana ateşkese karşı olduğunu söylemedi. Gayet net bir şekilde Rusya'nın çatışmaların sona ermesinden ve siyasi çözümden yana olduğunu söyledi. Fakat bunun uygulamasını görmemiz lazım."

Uluslararası Suriye Destek Grubu Toplantılarında kararlar alındığını ve anlaşmalar yapıldığını ifade eden Çavuşoğlu, "Rusya ve ABD arasında anlaşmalar oldu, fakat bunların hiçbiri uygulanmadı. Bu anlaşmalar uygulamaya konmalı" diye konuştu.