banner113

HANGİ BİTKİ ÇAYI NEYE İYİ GELİYOR ?

banner106

Bağışıklık sistemini güçlendirmeden kan şekerini düzenlemeye, mide bulantısından kabızlığa, yağ yakmadan yorgunluğa birçok faydası olan bitki çayları konusunda Diyetisyen Sanem Apa Doğan önemli bilgiler verdi.

HANGİ BİTKİ ÇAYI NEYE İYİ GELİYOR ?
12 Nisan 2023 Çarşamba 13:05

banner108
banner238

YEŞİL ÇAY  
Metabolizma hızına destek, kan şekeri seviyesindeki hızlı artışları önler ve metabolizma hızını dengeler, performansı etkiler, yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır. 

MATE  
İçerdiği antioksidanlarla bağışıklık sistemini güçlendirir, metabolizmayı hızlandırması ile iştahı bastırarak kilo kaybına yardımcı olur, kan dolaşımını hızlandırır ve idrar söktürücüdür 

BİBERİYE ÇAYI  
Vücudu toksinlerden arındırır,ödem söktürücüdür, bağırsaklardan yağın emilimini azaltır, karaciğer yağlanmasına karşı koruyucudur, kabızlık şikayetlerine karşı etkilidir ve mide rahatsızlıklarına karşı günde en az 1 fincan tüketmeleri olumlu etki yaratabilir 

KUŞBURNU  
C vitamini içeriği yüksektir, ödem atıcı etkisi vardır, pektin ve meyve asitleri hafif ishal yapabilir ve sindirimi kolaylaştırır.  

REZENE 
İngiltere’de tüm hastalıklara iyi geldiğine inanılan 9 bitkiden biri,sindirime yardımcıdır,hamilelerde aşermeyi azaltır, emziklilerde sütü arttırır, dişeti enfeksiyonunu gidermeye yardımcıdır, öksürük ve soğuk algınlığında destek yaratabilir. 

MELİSA 
Anksiyeteyi hafifletmek ve uykuyu teşvik etmek için tüketimi önerilir,bilgiyi öğrenme, depolama ve geri getirme yeteneğini güçlendirir ve alzheimer hastalığına karşı koruyucudur. 

ZENCEFİL ÇAYI 
Termojenik etkiyi arttırarak yağ yakımı üzerinde etkili olduğu yapılan onlarca çalışma ile de desteklendi,kan şekeri üzerine olumlu etki yaratır,gaz giderici özelliği ile de bilinir,bulantının bastırılmasında etkilidir ve uzun süre tokluk hissetmenize de neden olur.   

TARÇIN 
Kan şekerinin düşürülmesinde etkili 

Özellikle her gün 1 çay kaşığı kadar tarçın veya 1- 2 fincan tarçın çayı tüketimi ile 40 gün sonunda ortalama kan şekeri seviyesi üzerinde % 5- 15 oranında düşüş olduğunu gösteren çalışmalar vardır.  

Midenin boşalma hızını geciktirir, böylece daha az kalori almaya destek sağlar. Sindirim şikayetlerinde etkili, gaz ve şişkinlik hissini gidermek için kullanılır. Vücut direncini arttırır.  

Önemli Not: Bitki çayları doğru kullanılmadığında olumsuz etki gösterebileceğinden tüketimlerinde dikkatli davranmak gerekir.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.