Yazar Yusuf Kaplan’ın konuşmacı olarak katılmasının planlandığı ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle uçak iptali sonucu katılım gösteremediği konferansı Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) Başkanı ve Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Antalya Şubesi Başkanı Hakan Şimşek ile Tarihçi Yaşar Balık gerçekleştirdi. ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa ALKÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Uyar, KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, idari ve akademik personel, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
“15 TEMMUZ’UN TEMELLERİ 28 ŞUBAT’TA ATILDI”
 KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansta 28 Şubat postmodern darbesinden 15 Temmuz darbe girişimine kadar gelinen süreç ele alındı. 
28 Şubat döneminde Yüksek Askeri Şura kararları ile "disiplinsizlik" gerekçesiyle 11 yıllık astsubaylık görevine son verilmesinin kendisinde açtığı yaranın tazeliğini hala koruduğunu anlatarak sözlerine başlayan Hakan Şimşek, 15 Temmuz darbe girişiminin inşasına o dönemlerde başlandığını vurguladı. Türkiye’nin jeopolitik yapısından dolayı Batı menşeli ülkeler tarafından rahat bırakılmayarak ülke üzerinde çeşitli yapılanmalara gidildiğini ifade eden Şimşek, “Artık darbeler bu ülkenin kaderi olmamalıdır. Biz bu tür darbelere maruz kalıyorsak bu bizim jeopolitik yapımızdan, Asya ile Avrupa’nın tam ortasında bir köprü olmamızdan kaynaklanıyor.” dedi.