banner113

SICAKLARDA HAMİLELER KIYAFET SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

banner106

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer konu hakkında önemli bilgiler verdi.

SICAKLARDA HAMİLELER KIYAFET SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?
06 Eylül 2022 Salı 15:33

banner108
banner238


ÖZEL HAZIRLANAN KIYAFETLER
Hamilelere özel hazırlanan kıyafetler rahatlık açısından birçok anne adayı tarafından tercih edilmektedir. Bununla birlikte halihazırda sevdiğiniz tarzda kıyafetlerin daha büyük bedenlerini de alabilirsiniz. Öyle ki gebeliğin ilk üç ayında kilo artışı fazla olmadığı nedenle mevcut kıyafetlerinizi de rahatlıkla değerlendirebilirsiniz. Burada önemli olan sıcağı daha az hissetmenize yardımcı olacak tarzda ve kumaşta kıyafetleri tercih etmenizdir. Pamuk, yün ve keten içeren doğal kumaşlar vücut ısınızı koruyacak, sizi serinletecek ve rahat etmenizi sağlayacaktır. Hamilelikte kendinizi en rahat hissedeceğiniz kumaş türü ise örme ve kolay esneyen jarse ve penye gibi kumaşlardır. 
YAZ AYLARINDA HAMİLELİK
Yaz aylarında hamileyseniz elbiseler en iyi arkadaşlarınızdır. İnce ve terletmeyen kumaşlar kullanılarak dikilmiş bol elbiseler ile hem hareketleriniz kısıtlanmaz hem de kendinizi daha ferah hissedebilirsiniz. Ayrıca tulum, rahat ve şık bir hamile stili için iyi alternatifler arasındadır. Elbette ki ayakkabı seçimi de bu dönemde oldukça önemlidir. Hem sıcak hava hem de vücudun sus tutmasına bağlı şişen ayakların daha rahat edebileceği ayakkabıları seçmek, gün içerisinde enerjinizi olumlu yönde etkileyecektir.
PARMAK ARASI TERLİK
Bunun için destekleyici parmak arası terlikler veya açık sandaletler harika bir seçenek olabilir. Ayrıca doğru formda bir spor ayakkabı tercih etmek de yürüyüş rutininizi olumlu yönde destekleyecektir. Hamilelik sırasında karın büyüdükçe, ağırlık merkeziniz öne doğru kayar. Bu değişimi dengelemek için ayakkabılarınızı 2-3 cm topuklu tercih etmeniz uygun olacaktır. Ayak sağlığınız için deri gibi doğal malzemelerden yapılmış ayakkabıları tercih ederseniz, ayaklarınızın havasız kalmasını önlemiş olursunuz. Ayrıca ilerleyen gebelik dönemlerinde hareketleriniz kısıtlanacağı için kolay giyilip çıkarılabilen, cırtcırtlı veya fermuarlı ayakkabıları tercih edebilirsiniz. 
OLMAZSA OLMAZIMIDIR
Op. Dr. Meral Sönmezer, ''Şortlar her zaman yazlık hamile kıyafetlerinin olmazsa olmazıdır. Özellikle bel kısmı daha bol ve esnek biçimde tasarlanmış şortlarla şıklığı ve rahatlığı aynı anda yakalayabilirsiniz. Bununla birlikte doğru kumaştan yapılmış dökümlü ve nefes alan tişörtler de yaz aylarında iyi bir seçenek olacaktır. Yaz hamileleri için bir diğer önemli konu ise mayo ve bikini tercihleridir. Mayo tercih edenlerin bel bölgesinden büzgülü veya pileli mayoları seçmesi önemlidir. Bu sayede mayo, karın bölgesini sararken sıkmayacak ve hareket kısıtlılığına neden olmayacaktır. Eğer tercih bikini yönündeyse, üst kısmı balensiz ve kalın askılı bikiniler göğüs ağırlığını hafifletmesinden de dolayı kullanışlı olacaktır. Bu durum iç çamaşırı seçimi için de geçerlidir. Öncelikle bu dönemde giyeceğiniz iç çamaşırınızın sentetik olmayan pamuklu kumaşlardan olmasına dikkat etmelisiniz. İç çamaşırınızı vücudunuza uygun bedende seçmeli, çok dar kalıpların kan dolaşımınızı olumsuz etkilemesini engellemelisiniz.'' dedi.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.