Takvimler 30 Haziran 2017’yi gösteriyordu, Alanya’nın Doğu yerleşkelerinden Sapadere Mahallesi üzerinde dumanlar yükselmeye başlamıştı. Alanya’da hiç kimse bu denli büyük bir yangını ne bekliyor nede tahmin edebilirdi. Sapadere Mahallesi, Fakırcalı Mahallesi ve Tırılar Mahallesi’nde görülen yangında maalesef ortaya çıkan fatura çok ağır oldu. Yaklaşık olarak 2500 hektar arazi kül oldu, 17 ev tamamen yandı. 
EV KULLANILAMAZ HALE GELMİŞTİ
O, yanan evlerden bir tanesi de Mustafa Çınar’a aitti. Yangın sonrası başta Türk Hava Kurumu olmak üzere farklı yerlerden gelen yardım ile evin kaba inşaatı yapıldı. Hemen arkasından iç dizaynı yapılan evde THK Alanya Şube Sorumlusu Emine Keyaoğlu, Sapadere Mahallesi Muhtarı Hasan Ünal ve Mimar Can Baysal, yeni yapılan ev için ihtiyaç listesi hazırladı. DEMKOD Başkanı Keyaoğlu yaptığı açıklamada “2017 Haziran’da sadece Sapadere Mahallesi’nde ormanlar, ağaçlar, evler yanmadı. O zaman çok büyük bir üzüntü içinde kalbimiz yandı. Yangın sonrası CHP Antalya Milletvekili Sn. Deniz Baykal ile beraber Mustafa Amca’ya söz vermiştik. Önce evin kaba inşaatını sonra da tek tek içeriyi tasarladık. Son olarak da Alanya’mızın yerel firması olan ALBİMO’ya yaptıkları yardımdan ötürü çok teşekkür ederim” dedi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Yanan ev sahibi Mustafa Çınar ise “Çok zor bir süreç geçirdik, çok zorlandık, oturduk ağladık. Çıkan bu yangın sonrası içimiz kan ağladı. Bu zorlu süreçte bize yardımcı olan yanımızda olan başta CHP Antalya Milletvekili Sn. Deniz Baykal’a, Türk Hava Kurumu Alanya Şube Sorumlusu Sn. Emine Keyaoğlu’na, Sapadere Mahallesi Muhtarı Sn. Hasan Ünal’a, Mimar Can Baysal’a ve yardımı dokunan herkese sonsuz teşekkür ederim. Allah bir daha güzel ülkemin hiçbir yerinde böyle bir afat göstermesin” dedi.