Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’da turizmcilerle bir araya geldi. Ardından Gazipaşa’da muhtarlar ve STK temsilcileri ile buluşan Türel, 16 Nisan’daki halk oylamasında neden evet denilmesi gerektiğini anlattı. Başkan Türel, turizmin içinde bulunduğu sıkıntının güvenlik esaslı olmadığını vurgulayarak, “Maalesef yurt dışındaki dezenformasyon ve alt siyasi gerilimler ve şuanda bizde turizm ile ilgili sorunlu alan oluşmasına vesile oluyor. Kendi irademizin dışında gelişiyor. Bu sene Avrupa’da 5 seçim yapılacak. Hollanda’da bitti Fransa yakında bitecek Almanya’da Eylül ayında. Avrupa’da maalesef aşırı sağ önlenemez bir yükseliş içerisinde ve milliyetçi damarı merkez soldaki Avrupa’daki partiler Türkiye düşmanlığı ile yönetmeye çalışıyor. Türkiye ile ilgili bu olumsuz siyasi gelişmeler Avrupa’daki ülkelerin kendi iç siyasileri yönetmek adına atılan bir adım. Hollanda’da olduğu gibi Türkiye’den kaynaklanmayan siyasi gerilimler seçim bitene kadar yaşanabilir. Ama enseyi karartmayacağız umudumuz yitirmeyeceğiz bu siyasi gelişmeler başlangıçta etkili olur ama bir süre sonra etkisini kaybeder” diye konuştu. 
9 MİLYON TURİST TAHMİNİ
Turizmin geçen seneye göre bu yıl çok daha iyi olacağını söyleyen Türel, “Rakip ülke Yunanistan ve İspanya’nın rezervasyonlarını kapattı. Bir de tabi talep çok olunca yüzde 30’da fiyat yükselttiler. Şimdi oralara gidemeyen, oralara gittiğinde de yüksek fiyatla bizdeki kaliteyi bulamayanlar mutlaka Türkiye’yi özellikle last minut’te tercih edeceklerdir. Geçen sene 2 milyon üzerinde Alman, 350 binin üzerinde Hollandalı gelmiş. Bu yıl da geleceklerdir. Bu sene geçen seneye oranla en az 3 milyon fazla Rus turistin geleceğini ön görüyoruz. Eğer büyük bir sıkıntı olmazsa Rus turistlerle birlikte 9 milyon turist rakamına ulaşabiliriz diye tahmin ediyorum. Bu da sektörü hiç olmazsa geçen seneye göre biraz daha rahatlatır ve biraz daha nefes almasını sağlar” değerlendirmesinde bulundu.
ANTALYA’DA ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETMEYE BAŞLAYACAĞIZ
İstikrarın önemini Alanya örneği üzerinden veren Başkan Menderes Türel, şöyle konuştu: “Bakın Büyükşehir Kanunu çıktıktan sonra seçildiğim ilk günden beri Alanya Toptancı Hal projesi ile uğraşıyorum. Bugün inşaatı devam eden kavşak projeleriyle uğraşıyorum. Kargıcak'a kadar 1. etap çevre yolu ile uğraşıyorum. Gazipaşa 2. etap çevre yoluyla ilgili proje çalışmalarımız hala devam ediyor. Bunlar Alanya'nın senelerdir kanayan yarası. Alanya katı atık çevirim projesi ile uğraşıyorum. Artık çöpümüz altındır diyeceğiz gelişmiş ülkeler gibi. Biz de o noktaya Antalya'da geldik, Alanya'da da şimdi geliyoruz. Temelini bir dahaki gelişimizde atarız inşallah. Antalya'da bir senede tamamlanacak tesisi 6 ayda tamamladılar ve çok kısa bir süre sonra Antalya’daki tesisimizden çöpten elektrik üretmeye başlayacağız. Alanya'da da bir sene içerisinde çöpten elektrik üretmeye başlayan önemli bir kazanımı sağlamış olacağız. Hasan Sipahioğlu başkanımız geçen dönem bu projeye başlamış neredeyse 3- 5 senesini vermiştir muhtemelen. Ben 3 senedir bu projeyi sonuçlandırmaya çalışıyorum. 3 sene sonra bu tesislerin temelini yeni atabilir hale geliyoruz. İstikrar işte bu 15 aylık hükümetlerle bu işlerin hiçbiri yapılamaz.”
HEP AYNI YALANLAR
Devletin üzerindeki bu yüklerden kurtulmak için bir hükümet sistemiyle ilgili halk oylamasına gidildiğini vurgulayan Türel, “Bir takım spekülasyonlar ne zaman iyi bir şey yapsak hep yapıldı. Hep aynı yalanlar hiç de değişmiyor. Büyükşehir Yasası’nı çıkartırken karşılaştığımız “Bu bölünme parçalanma operasyonudur. Ülkeyi 30 eyalete bölüyorsunuz. Eyalet sistemi cumhuriyeti elden götürür, rejimi de değiştirir. Demokrasi de gidiyor, cumhuriyet de gidiyor. Şehirlerde büyükşehir başkanlarına milletin iradesini teslim ediyorsunuz. Milletin iradesini yerel seçimlerde tek adama bağlıyorsunuz. Tek adam diktatördür, şehirleri diktatörler yönetecek” söylemleri size bir şey hatırlatıyor değil mi. Bu suçlama biz 4 sene önce duyduk Ankara’da. Siz de burada duydunuz.  Hatta biraz daha hızını alamayanlar şunları da söyledi ya Antalya’dan Alanya’ya hizmet mi gider böyle yasa mı olur dedi. Sonra enteresandır onu söyleyenler gittiler büyükşehirde hizmetin en iyisini biz yapacağız Alanya’ya diye aday oldular. Kalkınma Ajansları kanunu çıkarttığımızda da bu başımıza geldi. Biz Büyükşehir Yasası’nı çıkarıyoruz diye, bölünüyoruz, parçalanıyoruz diyenler bugün nerde? Bölündük, parçalandık mı? Eyalet sistemi mi geldi? Hayır. Çünkü zaman doğruyu gösterir. Durmuş saat bile günde iki defa doğruyu gösterir. Zamanla anlaşıldı ki Büyükşehir Yasasının ne bölücülükle ne eyaletle ne demokrasiyle ne cumhuriyetle hiçbir sorunu yok. En güzel şekilde meselenin memlekete hizmet olduğu yasa çalışmaya başladığında görüldü” şeklinde konuştu.