Turizm kenti Antalya'da ilk yangın 30 Haziran'da saat 10.00 sıralarında Alanya'nın Sapadere Mahallesi'nde çıktı. Ertesi gün de devam eden Sapadere, Fakırcalar, Başköy mahalleleriyle Gazipaşa'nın Yeniköy Mahallesi başta olmak üzere 6 mahallenin sınırında etkili olan yangında 10 ev tamamen yanarken, 15 ev kısmen zarar gördü. Yangın nedeniyle Sapadere Mahallesi tahliye edildi. Bir arazözün yandığı, 10 işçinin de hafif yaralandığı yangında yaklaşık 1000 hektar orman alanı zarar gördü.
KARGICAK'TA VİLLALAR YANDI
Sapadere'deki yangın söndürme çalışmaları devam ederken Alanya'daki diğer bir yangın ise 1 Temmuz'da ilçe merkezine 10 dakika uzaklıkta villa ve otellerin yoğunlukta bulunduğu Kargıcak Mahallesi'nde çıktı. Yangında sahibi Almanya'da olan yaklaşık değeri 500 bin TL olan villa tamamen yanarken, 3 villa da kısmen zarar gördü. 1 sera ise kullanılamaz hale geldi. Yangında 50 dönüm makilik ve ormanlık alanın zarar gördü.
MANAVGAT'TA 8 HEKTAR
Antalya'daki diğer bir yangın ise yine 2 Temmuz'da Manavgat İlçesi'nin Bereket Mahallesi Dere mevkiindeki tarım arazisinde başladı, kuvvetli rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik müdahalesinin ardından söndürülen yangında, 8 hektarlık tarım ve ormanlık alan zarar gördü.
KAŞ'TA 100 HEKTAR YANDI
Bir diğer orman yangını ise aynı gün saat 14.30 sıralarında Kaş İlçesi Akkörü Mahallesi'nde başladı. Ekiplerin havadan ve yerden yaptığı yoğun müdahalenin dün saat 06.00 sıralarında kontrol altına alınan ve öğlen saatlerinde tamamen söndürülen yangında yaklaşık 100 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi.