ANTALYA'nın Alanya Belediyesi, Avusturya'nın Viyana kentindeki Uluslararası Schwechat Havalimanı'ndaki reklam panosunda Türkiye aleyhindeki haberlere tepki amacıyla Schwechat Belediyesi ile 2001 yılından bu yana devam eden 'kardeş kent' ilişkisini bitirme kararı aldı.
Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Uluslararası Schwechat Havalimanı'ndaki reklam panosunda günlük yayınlanan Kronen Gazetesi'nin 'Türkiye'ye tatile gitmek Erdoğan'a destek vermektir' ve 'Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor' haberlerinin başlıklarına yer verilmesine tepkiler sürüyor. Başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere Türkiye'den ciddi tepki alan uygulamaya bir tepki de Alanya Belediyesi'nden geldi. Alanya Belediyesi, havalimanının bulunduğu ve 2001 yılından bu yana kardeş kent olan Schwechat Belediyesi ile kardeşlik anlaşmasını iptal etme kararı aldı.
'KARDEŞLİĞİN BİR ANLAMI YOK'
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, yapılan işi rezillik olarak nitelendirdi. Schwechat ile olan kardeşlik anlaşmasının belediye meclisi tarafından alınan kararla iptal edildiğini belirten Başkan Yücel, "Kardeş şehirlerle ilişkilerimizi güçlendirmek adına birçok projede işbirliği yapıyoruz. Fakat bu Avusturya'da yaşanan olayda bırakın işbirliğini, ülkemiz aleyhine çok sayıda propaganda yapılıyor. Bu propagandalar sonucu buradaki kardeş şehrimiz belediye başkanı ve delegasyonlar havalimanında bir pano krizini kaldırtamıyorsa veya buna duyarsız davranıyorsa biz de bu kardeş şehrimizle ilişkimizin bir anlamı olmadığını düşünüyoruz" dedi.
'ORADA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMASIN'
Pano kriziyle ilgili kardeş kent belediyesiyle iki kez yazışma yaptıklarını aktaran Başkan Yücel, şöyle dedi:
"Bu yazışmalarda, kendilerinin dışında gerçekleşen bir konu olduğundan ve basın özgürlüğünden bahsettiler. Oysa ben aynı konuyla karşılaşsaydım hiçbir devletin, milletin manevi değerlerine ve iç hesaplarına karışmazdım. Böyle bir açıklama da yapmaz, yapanlara da yaptırmazdım. Bir belediye başkanı kronikleşmiş bir sorun haline gelen havalimanındaki yazı krizinin önüne geçemiyorsa orada belediye başkanlığı yapmasın. Bizimle olan ilişkilerinin iyi niyetli olmadığını düşünüyoruz."