Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 1 Aralık'ta Alanya'yı ziyaret edeceğini açıkladı. Lavrov'un Alanya'yı ziyaret edeceği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından da açıklanmıştı. Zaharova'nın açıklamasıyla, Rus Dışişleri de Lavrov'un Alanya'ya gerçekleştireceği ziyareti resmen doğrulamış oldu. Turizmciler, Lavrov'un Alanya'ya gelişi ile ilişkilerin çok daha iyiye gideceğini ve 2017 sezonunda Rus turistlerin özledikleri Alanya'ya akın edeceklerini söylediler.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "24 Kasım 2015 tarihinde Rus uçağın sınır ihlali gerçekleştirmesinden dolayı Türk Hava Kuvvetleri tarafından düşürülmesi olayının ardından Türkiye'ye Rus turistinin gelmesi tamamen kesilmişti. Ancak 2016 Ağustos ayında alınan bir karar ile yapılan görüşmeler neticesinde Rus misafirlerimizin Türkiye'ye tekrar gelmesi noktasında önü açıldı. Akabinde ciddi bir taleple karşılaştık. 2016 sezonu boyunca bir önceki sezon Antalya'ya gelen Rus turist sayısının yüzde 10'nu bölgemizde ağırlayabildik" dedi.
Alanya ismi ön planda olacak
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Alanya'ya gelişinin çok önemli olduğunu vurgulayan Sili, "Ancak turizm temasları sadece geliş ve gidişlerle alakalı bir konu değil. Lavrov'un Alanya'ya gelişi de mutlaka son derece olumlu bir katkı sağlayacaktır, diye düşünüyorum. Özellikle de Lavrov'un buraya gelmesi burada ağırlanması Alanya isminin, Alanya ürününün Rusya'da ses getirmesi anlamında, son derece önemli bir gelişmedir. Rusya pazarında özellikle Rus misafirlerimizin, bu noktada Lavrov'un gelişi tanıtım ve imaj anlamında son derece önemlidir" diye konuştu.
'Lavrov'un Alanya ziyareti ile şüpheler ortadan kalkacak'
Güvenlik anlamında Rus misafirlerimizin kafalarında oluşan soru işaretinin Lavrov'un gelişiyle tamamen kalkacağını da ifade eden Sili, "Rus misafirlerimizin güvenlik açısında şüpheleri ve endişeleri varsa dahi Lavrov'un gelişi, burada ağırlanması ve dönüşüyle birlikte bunlarında tamamı ortadan kalkacak. Lavrov'un gelişinin imaj ve algı anlamında da büyük katkısı olacak. Bu konuda emeği geçen başta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere, herkese teşekkür ederim" diye konuştu.