banner113

Alanyadaki esnaf odalarında FETÖ'cüler tespit edilecek

banner106

Oda, borsa ve birliklerde FETÖ incelemesi başladı. Kurulan komisyonlar personel ve yöneticilerden FETÖ bağlantılı isimleri tek tek tespit edecek

Alanyadaki esnaf odalarında FETÖ'cüler tespit edilecek
24 Ağustos 2016 Çarşamba 17:39

banner108
banner238

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), kendisine bağlı birlik ve odalara genelge göndererek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) birliklere ve odalara sızma ihtimaline karşın inceleme yapılmasını istedi. Bu kapsamda Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) başta olmak üzere Antalya'da ekonomi dünyasının temsil edildiği sivil toplum kuruluşları mercek altına alındı.
AESOB'DA 75 KOMİSYON
Konuyla ilgili konuşan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, genelge doğrultusunda AESOB ve bağlı 75 odada yönetim ve denetim kurulları üyelerinden oluşan en az 3 kişilik komisyonlar oluşturulduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bu komisyonlar öncelikle odalarda çalışan personeli mercek altına alacak. Antalya'da 130'a yakın personel çalışıyor. İncelemeler 2 Eylül'e kadar tamamlanacak. Yapılacak inceleme sonrası sonuçlar TESK'in yanı sıra Valilik bünyesinde oluşturulan OHAL Bürosu ile paylaşılacak. Eğer FETÖ'yle bağlantılı personel tespit edilirse iş akdini feshedeceğiz." TESK'in kendilerinden sadece personelle ilgili bir inceleme talebinde bulunmasına karşına, AESOB yönetimi olarak 75 odanın yönetim kurulları ve denetim kurullarında da inceleme yapacaklarını açıklayan Adlıhan Dere, "Biz başkan ve yöneticiler bazında da inceleme yapıyoruz. FETÖ'ye karışmış kişiler varsa gereken yapılacak. Biz bu konuya çok büyük bir ciddiyetle eğiliyoruz. 27 gün süresince demokrasi nöbetlerine katılmış bir sivil toplum kuruluşu başkanı olarak, hain yapının birlik çatımız altında yuvalanmasına asla izin veremeyiz" şeklinde konuştu.
KREDİLERDE TAVİZ YOK
Esnaf odaları yönetimleri ve çalışanlarının yanı sıra kredi almak isteyen esnaf da mercek altına alındı. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sınırlı Sorumlu Altıncı Bölge Birliği Başkanı Ahmet Turhal, kendilerinin de personelle ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı. Personelin yanı sıra kredi başvurusu yapan esnafla ilgili de inceleme başlatıldığını açıklayan Turhal, "Her müracaat edenin kredi taleplerini karşılamıyoruz. 17-25 Aralık'tan sonra dikkatli davranıyorduk. Şimdi çok daha dikkatli davranıyoruz. Bu konuda yaptığımız incelemede tespit ettiğimiz ve kredi alınmasına izin vermediğimiz esnaf oldu. Bu konuda ciddi bir hassasiyet gösteriyoruz. Kesinlikle taviz verilmiyor" diye konuştu.

 

banner109

Etiketler; #ADLIHAN DERE
banner110
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.