Antalya'da faaliyet gösteren Elite Class Travel iflas etti. TurizmGüncel'e açıklama yapan şirket yetkilisi, birlikte çalıştıkları Kazakistan'daki tur operatörü Kompas Travel'ın 1 milyon 80 bin dolarlık borcunu ödemediği için iflas ettiğini söyledi.
''TUR OPERATÖRLERİ 4 MİLYON DOLARIMIZI ÖDEMEDİ''
Elite Class Travel tarafından partnerlerine gönderilen açıklamada, ''Elite Class Travel, başta Kompas Travel olmak üzere, 4 milyon dolarlık alacağını tur operatörlerinden tahsil edemediği için için iflas etmiştir. 11 Temmuz itibarıyla, tur operatörlerinden aldığımız erken rezervasyon ödemelerinin tamamı otellere yapılmıştır. Ancak bunun dışında şirketimize ödeme yapılmamıştır. Geri kalan misafirlerin yer hizmetleri tarafımızdan yapılamayacaktır.'' denildi.
ANTALYA'DA 1000 YOLCUSU VAR
Elite Class Travel'ın şu anda Antalya'da 1000 dolayında yolcusunun bulunduğunu belirten yetkili, bu yolcuların tatillerini bitirip ülkelerine dönmeleri konusunda bir sorun bulunmadığını kaydetti. 
Elite Class Travel'ın sadece Kompas Travel ile değil, başka acente ve tur operatörleri ile de çalıştığı biliniyor. Ancak şirketin hangi tur operatörü ile ne tip anlaşmalarının ve yükümlülüklerinin olduğu ise henüz bilinmiyor.
KAZAK ACENTE: ELITE CLASS TRAVEL PARALARI OTELLERE ÖDEMEDİ
Elite Class Travel iflastan dolayı çalıştığı tur operatörlerini suçlarken, çalıştığı şirketlerden de Elite Class'a dönük suçlamalar geliyor. Kazakistan'dan başka bir acente, 20 Temmuz'da Antalya'ya gelecek yolcularının ödemesini yaptığını, ancak Elite Class Travel'ın söz konusu ödemeyi otellere yapmadığı belirtiliyor.
KOMPAS TRAVEL BAŞKA ACENTE İLE ANLAŞTI
Türkiye'ye yılda 60 bin yolcu getiren Kompas Travel'ın ise şu anda Antalya'da başka bir acente ile anlaşarak operasyonlarına devam ettiği öğrenildi. Bazı turizmciler, Kompas Travel'ın da mali sıkıntı çektiğini belirtiyor.
ŞİRKET SAHİBİNE ULAŞILAMIYOR
Elite Class Travel'ın sahibi Resul Rızaoğlu'na ise ulaşılamıyor. Bazı otelciler, kendilerine sahte dekont gönderildiğini iddia ediyor.