Yeşildal yaptığı açıklamasında şunları söyledi. Alanyamız bir dünya kenti. Türkiye'nin dışa açılan penceresi. Kent büyüdükçe büyüyor ama büyüdükçe de sorunlarımız artıyor. Tıpkı Avukatlık mesleğinin sorunlarının arttığı gibi. Kent büyüyordoğal olarak Avukat sayısı da artıyor. Ama mesleğimizin sorunları ile ilgili çözümler üretemiyoruz.
Gün oluyor Avukatlara biber gazı sıkılıyor sesimimizi çıkaramıyoruz; gün oluyor, gerekçesi ne olursa olsun Avukatların otoları otoparka alınmıyor, sesimizi çıkaramıyoruz. Mahkemelerde Avukatlar asansörde iken dosya düşürüyorlar, duruşmalarda Avukatlara bazen suistsmuamele yapılıyor sesimiz çıkmıyor. Hacizlere kendi aracı ile çıkmak isteyen meslektaşlarımıza araç dayatılıyor uymayanların isminin jurnal edilmesi belli makamlarca isteniyor. Adliyeye bakkal dükkanı açılıyor kimseden ses yok. Biz bu kadar aciz değiliz YARGININ ÜÇ AYAĞINDAN BİRİYİZ. BİZ YOKSAK ADİL YARGILAMA DA YOK. KENDİMİZİ BU KADAR EZDİRDİĞİMİZ BİR DÖNEMİ BEN HATIRLAMIYORUM.
BU NEDENLE EKTİN BİR BARO ANLAYIŞI SERGİLEMEK; GEREKTİĞİNDE MESLEĞİMİZİN SORUNLARI İÇİN SAVAŞ VERMEYİ GÖZE ALMAK ÜZERE BARO YÖNETİM KURULUNA ADAY ADAYLIĞIMI İLAN EDİYORUM. ADAY ADAYI OLACAK ARKADAŞLARIMA DA ÖNSEÇİMDE BAŞARILAR DİLİYORUM.
KAMUYUNA VE DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMA SAYGILAR SUNUYORUM.