Anex Tour ve Coral Travel, Rusya'dan Alanya'ya direkt uçuş başlatacağını açıklamıştı. Yapılan açıklamalarda Anex Tour'un Azur Air, Coral Travel'ın ise Royal Flight ile Alanya uçuşlarını gerçekleştireceği ifade edilmişti.
AZUR AİR'İN UÇUŞLARI 28 NİSAN'DA BAŞLIYOR
Azur Air'in Alanya uçuş programını şimdiden ayarladığı ve satışa sunduğu belirtilirken, 28 Nisan'da başlayacak olan uçuşların haftanın yedi günü yapılacağı kaydedildi. Fiyat konusunda da bilgi veren Anex Tour Halkla İlişkiler departmanından Alain Khitrova, ''Beş yıldızlı otelde bir haftalık tur paketi ortalama 44 bin 500 ruble (686 euro) olacak.'' dedi.
CORAL TRAVEL RUSYA, UKRAYNA VE POLONYA'DAN UÇMAYI PLANLIYOR
Gazipaşa'ya uçmayı planlayan bir diğer tur operatörü ise Coral Travel. Moskova'nın yanı sıra Rusya'nın başka kentleri ile Ukrayna ve Polonya'dan da Alanya'ya uçmayı planlayan Coral Travel'ın önerdiği fiyatların da Anex'in verdiği fiyatlara yakın olduğu ifade ediliyor. Coral Travel, Alanya-Gazipaşa uçuşlarına 26 Nisan'da başlayacağını duyurmuştu.
AŞIRI REKABET KORKUSU
Öte taraftan sektör uzmanları, başka bir tur operatörünün daha Alanya-Gazipaşa'ya direkt operasyona başlamasının, koşulları değiştirebileceği görüşünde. Nedeni ise ortaya çıkabilecek amansız rekabet. Aşırı rekabetin fiyatları ciddi anlamda aşağı çekebileceği uyarısı yapılıyor. 
BİBLİO GLOBUS: ALANYA'YA UÇMAYACAĞIZ
Bu durumu gören Biblio Globus'un Alanya-Gazipaşa'ya direkt uçuş başlatmaya pek sıcak bakmadığı belirtiliyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Antalya'ya giden Rusların yüzde 80'inin Antalya Havalimanı'na indiği hatırlatılırken, Brisco Travel'ın piyasadan çekilmesi nedeniyle doğan boşluğun da mevcut oyuncular için bir denge unsuru olabileceği belirtiliyor.
''TÜRKİYE RUSYA'DAKİ BAZI MÜŞTERİLERİNİ KAYBETMİŞ OLABİLİR''
TourDom'da yayımlanan haberde, uzmanların ''Türkiye, Rusya pazarının kapalı olduğu dönemde ülkeye düzenli olarak giden Rus turistlerin bir bölümünü kaybetmiş olabilir. Dahası, yaşanan terör olayları da birtakım insanları Türkiye'ye gitmekten vazgeçirebilir.'' uyarısına yer verildi.