ALANYA'DA MOTOSİKLETLERE YOĞUN DENETİM ALANYA'DA MOTOSİKLETLERE YOĞUN DENETİM


Cavit Arı; “Emeklimiz yine mağdur, emeklimiz yine zorda ve AKP iktidarı her zaman ki gibi emeklimizi seçimden seçime hatırlıyor diyerek tepki gösterdi.”
CHP’li Arı; CHP Grubunun emeklilere 15 bin TL’lik bir ikramiye verilmesi teklifi verdiğini ve bunun tüm parti gruplarında desteklenmesini gerektiğini söyleyerek, .emeklimiz ancak bu seviyede bir gelir alırsa, belki anlık ihtiyaçlarını karşılayabilir.” dedi. 
CHP’li Arı konuşmasında; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman emeklilerin yanındayız. Eğer bugün emeklilerimiz örneğin 2 dinî bayramda emekli ikramiyesi alıyor ise Cumhuriyet Halk Partisinin yıllardır vermiş olduğu bir mücadele sonrası emeklimiz 2018 yılında, bu ikramiyeye kavuştu.
 Ancak iktidar, emeklimizin hak ettiği bu emekli ikramiyesinde bizim "En düşük maaşın asgari ücret seviyesinde olmalı." teklifimize, geçtiğimiz dönemde en fazla 2 bin TL vererek emeklimizi mağdur etmiştir. Emeklimiz de AKP iktidarına zaman zaman destek verdi, vermeye de devam etti, bunu da söylemek lazım. Ancak emeklinin düşünmesi ve kendisini mağdur eden AKP iktidarına da artık bir "dur" demesi gerektiğini hatırlatmak gerekiyor.
Emeklimiz için 5 bin TL kamuoyu baskısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda verildi. "Yüzüncü Yıl" adına… Bu sadece bir teselli ikramiyesi ve burada çalışan emekliler yine ayrıma tabi tutulmuş durumda. Bu bir ayrımcılıktır, bu bir haksızlıktır. Çünkü çalışan emekli keyfi olsun diye çalışmıyor, ihtiyacı olduğu için çalışıyor. Çünkü aldığı maaşla, bugün en düşük emekli ikramiyesinin 7.500 TL olduğu bir dönemde ve çoğu emeklinin de en düşük emekli ikramiyesi aldığı bir ülkede, bu paranın yetmeyeceğini hepimiz biliyoruz; emekli bu nedenle çalışmakta. Emekliyi ayırmayalım, bütün emeklilere bu ikramiyeyi bir kere verelim.” dedi
CHP’li ARI; “Yine, bizim önerimiz, gerçekçi bir rakam olsun, hiç olmazsa, son dönemde maaş artışlarından yeterli şekilde yararlandırılmayan emeklimize 15 bin TL'lik bir ikramiyenin verilmesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Emeklimiz ancak bu seviyede bir gelir alırsa, işte, belki anlık ihtiyaçlarını karşılayabilir” diyerek konuşmasını tamamladı.