Yapılan çalışmalar, dünya nüfusunun yarıdan fazlasının Helikobakter Pilori ile enfekte. Bu kişilerin çoğu henüz semptomlardan mustarip olmasa da gastrik kanserlere yakalanma ihtimali diğer kişilere oranla 6 kat daha fazla. Bunun yanı sıra sindirim kanalındaki ülser ve gastritlerden temelde bu patojen sorumlu. Peki Helikobakter Pilori den nasıl doğal yöntemlerle nasıl kurtulabiliriz? 

İşte 9 Doğal Yöntem: 
*Probiyotikler: Genellikle antibiyotiğe dayanıklı bir patojen olan Helikobakter Pilori tedavisinde Probiyotikler etkilidir.  
*Çörek Otu: Günlük 2 gr çörek otu tüketiminin bu patojenin tedavisinde etkili olduğunu çalışmalar ortaya çıkarmıştır.  
*Brokoli Filizleri: 1-2 Günlük filiz halindeki brokoli Sülforafan kimyasalını içerir ki bu kimyasal güçlü bir antioksidandır ve Helikobakter Pilori tedavisinde etkilidir. 
*Yeşil Çay: Günlük yeşil çay tüketimi gastrik mukozal inflamasyonları ve Helikobakter Pilori tedavisinde etkilidir. 
*Sarımsak: Doğal bir anti-inflamatuar ve antibiyotik olan sarımsağın; hem çiğ hem pişmiş halde tüketilmesi Helikobakter Pilori’nin öldürülmesinde etkilidir. 
*Propolis: İçeriğindeki yüksek fenolik bileşenler bu patojen ile savaşta propolisi etkili kılar. 
*Helicobakter Pilori Diyeti: Fermente gıdalardan, omega 3 yağ asitlerinden, meyve ve sebzelerden zengin bu diyet Helikobakter Pilori semptomlarını hafifletir. 
*Psikolojik Stresin Azaltılması: Psikolojik stresin yatıştırılmasının Helikobakter Pilori semptomlarını hafiflettiği; stresin arttığı durumda enfeksiyonun şiddetlendiğini yapılan çalışmalar ortaya koymuştur. 
*Ev Fermente Elma Sirkesi: Ev elma sirkesinin mide rahatlatıcı ve 
Helicobakter Pylori semptomlarını hafifletici etkisi olmaktadır.