Parti binasında düzenlenen toplantıda önce Emişbeleni Mahallesi’nden gelen üyelere rozetlerini takan Türkdoğan, ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkdoğan, “Diğer siyasi parti ilçe başkanlarımız zaman zaman akıllarına estiği şekilde birtakım beyanlarda bulunuyor. Bunlara da bu zamana kadar kimsenin seviyesine inmeyelim dedik ama artık bazı konular önemli hale geldi ki yüzde 100 emin olduğumuz meselelerde MHP’mizin, Alanya Belediyesi’nin üretken belediyecilik anlayışıyla vatandaşa hizmet noktasında halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gören belediyecilik anlayışımızla hareket ettiğimiz bazı konularda maalesef birtakım mesnetsiz iddialarla karşı karşıya bulunuyoruz.” Dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Önündeki bilgisayardan Alanya Belediyesi’nin internet sayfasına giriş yapan Türkdoğan uygulamalı olarak kentsel dönüşüm için mahalle sakinlerinin görüşlerinin alındığını anlattı. Türkdoğan, “Kentsel dönüşümle ilgili birtakım konularda vatandaşlarımızı aydınlatmakta fayda görüyorum.  Bazı siyasi parti ilçe başkanlarının iddialarında olduğu gibi vatandaşa sorulmadan, mahalle sakinlerinin görüşleri alınmadan bir proje oluşturulması söz konusu değil. Hele hele otopark alanları oluşturulmamış, yeşil alan oluşturulmamış gibi iddialarla ortaya çıkmak abesle iştigaldir. Alanya Belediyesi’nin web sayfasına giriyoruz. Ana sayfaya girdiğimizde hemen buranın üzerinde Alanya Belediyesi Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm diye bir başlık var. Buraya girdiğiniz zaman belediye başkanımız Adem Murat Yücel’in Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine yapılacak olan kentsel dönüşümle alakalı her mahalle sakinine 2 defa gönderdiği mektup var. Bu mektubun altında da istenen dokümanlar yer alıyor.
ONAYLANMIŞ PROJE
Hemen altında da siyasi parti ilçe başkanlarının açıklamalarına konu olan 3 tane avam proje yer alıyor. Henüz ortada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmiş ve onaylanmış bir proje yok. Alanya Belediyemiz bu projenin açıklanmasının ardından Cumhuriyet Mahallesi’nde bir kentsel dönüşüm ofisi oluşturdu. Bunun yanında da vatandaşlarımızın bir öneride bulunabilmeleri için 3 tane tip avam proje hazırlanmış bu web sayfası üzerinden yayınlandı. Birinci alternatif projede burada mülk sahipleri kendi önerilerini sunacaklar, değerlendirilecek. Son hali verilinceye kadar örnek veriyorum, burada birinci projenin bir bölümü uygulanabilir, aşağıda Karayolları’nın bulunduğu bir kısımda ikinci projedeki bir bölüm hoşa gidip uygulanabilir veya üç projenin de üçüne sadık kalınmamak şartıyla vatandaşlardan, mülk sahiplerinden gelecek talep doğrultusunda proje netleştirilip bakanlığa sunulur.” Şeklinde konuştu.

“ALANYA’YA YAKIŞIR PROJE OLACAK”

Türkdoğan açıklamasının son kısmında ise, “Bir kere proje netleşmeden açılan yolların net şekli olmaz. İkincisi mevut yönetmeliğe göre açılacak olan her binanın kapalı otoparkı olmak zorunda. Hiçbir mimar yerin altındaki kapalı otoparkı göstermek zorunda değil veya bakan şahsın da burada şu yok demek hakkı ve lüksü yok. Çünkü bu kesinleşmiş ölçekli bir proje değil. Bir proje netleşir. Netleştikten sonra üzerinde yorumlar yapılabilir. Proje netleştikten sonra Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin de katılımlarıyla, fikirleriyle, istek ve talepleriyle bir araya getirilecek, harmanlanacak. Alanya’mıza yakışır, en güzel şekliyle, sosyal donatı alanlarıyla, yeşil alanlarıyla, altyapısıyla, yollarıyla Alanya’mızı güney sahiline bağlayacak önemli arterleriyle güzel bir projenin ortaya çıkacağına inanıyoruz” Diye konuştu.