banner113

SAĞLIKLI VE İYİ YAŞAM İÇİN 7 ÖNERİ

banner106

Sağlıklı ve iyi bir yaşam için hayatımızda bazı noktalara dikkat etmeliyiz. Peki ama nelere dikkat etmeliyiz ? Diyetisyen Sanem Apa Doğan konu hakkında bilgiler verdi.

SAĞLIKLI VE İYİ YAŞAM İÇİN 7 ÖNERİ
26 Nisan 2023 Çarşamba 15:30

banner108
banner238


1- Sağlıklı beslenerek, çağımızın en önemli sağlık problemi olan obeziteye karşı önlem almış olursunuz. Sağlıklı beslenerek gün içinde alınması gereken 50 besin öğesini alırsınız. Yaşam kalitenizi arttırır, düzenli uyku saatlerini ayarlayabilirsiniz. Mutlu kiloda olmanız kolaylaşır. Sağlıklı beslenerek vücudunuzun yaşlanmasını geciktirirsiniz.

2- Yeterli su tüketerek, yaşamınızı devam ettirirsiniz. Yeterli su tüketimi kadınlarda günlük ortalama 2-  2,5 litre, erkeklerde ise 3- 3,5 litredir. Yeterli su içerek, vücut fonksiyonlarınızın düzenli olmasını sağlarsınız. Yeterli su tüketerek sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı engellersiniz. Eklem sağlığınızı korursunuz. Yeterli su tüketerek besin öğelerinin emilimini ve taşınmasını sağlarsınız. Vücut ısınızın normal seviyede kalmasını desteklersiniz.  

3- Egzersiz yaparak, başta obezite olmak üzere şeker hastalığına, kalp hastalıklarına ve bazı kanser türlerine karşı koruyucu etki yaratırsınız. Kemik sağlığınızı güçlendirir osteoporoz riskini önlersiniz. İyi ve kaliteli bir yaşam için adım atar uykunuzun düzenli olmasını sağlarsınız. Metabolizmanızın sürekli aktif olmasını sağlar ağırlık denetiminizi kolaylaştırırsınız.  
4- Stresi azaltarak, kan basıncını azaltarak kalp sağlığınızı korursunuz. İnsülin salımınızı destekler,diyabet ve insülin direnci gibi durumlar ile karşılaşmazsınız. Stresi azaltarak hamile kalma şansınızı arttırırsınız. Yaşam kalitenizin temel taşı olan uykunuzun düzenli olmasını sağlarsınız. Depresyonu engeller, endişe ile başa çıkabilirsiniz.  

5- Günde 7-8 saat uyuyarak, hayatımızı düzenli hale getiririz. Tüm organlarımızın dinlenmesi için gereklidir. Yeterli uyumayan kişilerin kilolarında artış görülmektedir bu nedenle Ağırlık kontrolü için gereklidir. Performansımızı olumlu yönde etkiler Kendimizi daha güçlü ve enerjik hissederiz. Depresyona benzer belirtilerin azalmasına neden olur. Yaşamdan keyif almaya başlar konsantrasyonumuzu artırırız. 

6- Yeşil çay içerek kan dolaşımımıza destek sağlarız. Selülit problemine karşı koruyucu etkiden faydalanırız. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi destekleriz. Antioksiandan kapasitesinden faydalanarak serbest radikallerin vücudumuzda artmasına engel oluruz. Beyin fonksiyonlarının daha aktif olmasını sağlarız. Ağız sağlığına karşı koruyucu etki yaratırız. Alzheimer ve parkinsona karşı koruyuculuğundan faydalanırız. Tip II Diyabet riskini düşürür, kalp hastalıkları riskini azaltabilir. Özellikle karın bölgesinde oluşan yağlanmaya karşı koruyucu etki yaratır.  

7- Vücudu temizlemek için posalı ve koyu yeşil yapraklı sebzelere beslenmede yer vererek selülit sorununu ortadan kaldırmak çok kolay. Beslenmede posalı besinlerin tüketilmesi sindirim ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etki yaratır. Özellikle dolaşım sistemi üzerindeki etki selülit başta olmak üzere çok sayıda dolaşım sistemi bozukluklarına karşıda destek sağlar.  
 

banner109

Etiketler; #Sanem Apa Doğan
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.