'2017 sezonu için çok önemli'
Uçak krizinden sonra Rusya ile sıkıntılı bir döneme girildiğini söyleyen Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin de, "Özellikle güvenlik endişe ile Avrupa da sorun yaşadığımız bir dönemde Rus misafirlerinin eksikliği fazlasıyla hissettik. Güvenlik endişesi yavaş yavaş ortadan kayboluyor ama bir anda geçecek gibi değil. Fakat Rusya ile kısa sürede tekrar yaraların sarılmış olması ve iyi ilişkileri oluşturmuş olmamız 2017 turizm sezonu için çok çok önemli" dedi.
'Çavuşoğlu'ndan örnek bir hareket'
Rus halkının, kendi liderlerinin ve siyasetçilerinin diğer ülkelere bakış acılarından etkilendiklerini ifade eden Cimrin, "Rusya Lideri Vladimir Putin'in Türkiye'ye bakışı, bu konu hakkında verdiği demeçler ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un bakış acısı Rus halkının da tatil eğilimlerini ve beklentilerini etkileyebiliyor. Sergey Lavrov'un Alanya'ya gelecek olması ve misafir edecek olmamız, şimdiden Rus pazarında yer almaya başladı. Bu ziyaret Alanya'nın hedef olarak öne çıkması için çok önemli. Bilindiği üzere büyük tur operatörleri Alanya-Gazipaşa Havalimanı ile ciddi olarak ilgileniyorlar. Buraya uçuşlar planlıyorlar. Lavrov'un Alanya'ya gelişi ile ilçemizi ön plana çıkarmamız diğer operatörlerinde dikkatini çekecektir. Alanya için çok büyük kazanım. Aynı zamanda Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun Türk turizmine ve Alanya'ya verdiği önemi göstermesi acısından örnek bir harekettir" dedi.
'3,5 milyon Rus turisti zorlayabiliriz'
2017 sezonunda Türkiye gelecek Rus turist sayısının rakamsal olarak en az 3 milyon olarak hesaplandığını da söyleyen Cimrin," Şuanda Antalya ve Alanya bölgesinde Rus operasyonu devam ediyor. Yaşanan sıkıntılardan dolayı çok geç başlandı. Havalarında iyi gitmesiyle beraber operatörler Rus operasyonunu devam ediyorlar. Özellikle Antalya bölgesinde yoğunlaşmış vaziyette şuanda bile Rus misafirlerimiz geliyor. Gelecek sezon için konuşacak olursak, Rus misafirlerimiz Türkiyesiz bir tatili beğenmediler. Fiyat ve kalite bakımından Akdeniz çağında bizden daha kaliteli ve iyi bir ürün yok. Biz bunu böyle dile getiriyoruz. Avrupa da kabul ediyor. Rus misafirlerimiz içinde çok ulaşabilir noktadayız. 
Pozitif etkileri
Buradaki her şey dahil sistemi ve benzeri faktörleri diğer ülkelerde bulamadıklarını da gördüler. Seneye inşallah 3 milyon Rus misafir sayısı altına düşmeyiz ve 3.5 milyonunda üzerini zorlayabiliriz. Şuanda ekonomi tam olarak düzelmedi ama daha bir stabil gidiyor. Rusya'da bununda pozitif ektileri yaşanacak. Avrupa dan kaybımızı istihdam satın alma, iş gücü ve esnafımızın da rahat edebilmesi için, Rus pazarındaki açığı önemli ölçüde inşallah kapatacağız" dedi.