Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre, nisan ayında Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 18.10 oranında artarak 2 milyon 70 bin olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın nisan ayında bu rakam 1 milyon 753 bin olarak gerçekleşmişti. 
ARTIŞA GEÇTİ
Yılın ilk 4 aylık dönemindeki ziyaretçi sayısı ise, nisan ayındaki artışın etkisiyle geçtiğimiz yılın ocak-nisan dönemine kıyasla yüzde 0.96 artışa geçti. Geçtiğimiz yılın ocak-nisan döneminde 5 milyon 816 bin ziyaretçi ağırlayan Türkiye, bu yılın aynı döneminde 5 milyon 872 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

NİSANDA EN ÇOK ALMANLAR GELDİ
Nisan ayında Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler Almanya, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Bulgaristan ve İran olurken; yılın ilk 4 aylık diliminde Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ilk 5 ülke ise Gürcistan, İran, Almanya, Bulgaristan ve Rusya Federasyonu şeklinde sıralandı. 
20 AY SONRA GELEN ARTIŞ
Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turist sayısı, en son 2015 yılının temmuz ayında yüzde 5.10 oranında artış göstermiş, o zamandan bu yana ziyaretçi sayısı her ay düşmüştü.