İYİ Parti Alanya İlçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 2024’te ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşayan turizm esnafının, 2025 sezonuna hazırlanmakta zorlandığına dikkat çekildi. Tam da bu dönemde artan “marka avukatı baskınları”nın esnafı mağdur ettiğini belirten İlçe Başkanı Hilmi Er, yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.

AK Parti Kadın Kolları’ndan Bayramda Birlik ve Dayanışma Çağrısı AK Parti Kadın Kolları’ndan Bayramda Birlik ve Dayanışma Çağrısı

“DÜKKANINA MAL ALAN, FATURA KESTİREN ESNAFA BASKIN YAPILIYOR”

Açıklamada, esnafın tüm işlemlerini yasal yollarla yaptığına vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi: “Esnaf malını alıyor, faturasını kestiriyor, vergisini ödüyor. Ürünler dükkana kadar resmi olarak taşınıyor. Ancak ne zaman ki perakende satış başlıyor, işte o noktada ‘marka avukatları’ devreye giriyor. Baskınlar yapılıyor, mallara el konuluyor, hatta esnaf gözaltına alınıyor. Alanya’da dün yaşanan olayda halen gözaltında olan esnaf kardeşlerimizin olduğunu biliyoruz. Öncelikle bu esnaflarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

“ALANYA TURİZM KENTİ Mİ, DENETİM KENTİ Mİ?”

İYİ Parti İlçe Başkanı Er, Alanya’nın sürekli bu tarz “marka baskınlarıyla” gündeme gelmesinin kentin turizm imajını zedelediğini savunarak, şöyle devam etti:

Alanya’mız, böylesine nahoş ve esnafı rencide eden görüntülerle gündeme gelmemeli. Bu sorun yıllardır çözülmüyor, her sezon başında tekrar yaşanıyor. Zaten esnaf zor durumda. Turizm istenilen seviyede değil, geçim derdindeki insanlar bir de bu hukuki kıskaca alınmamalı. Küçük esnafı hedef almak yerine, varsa bir sorun, onun kaynağına inilsin.”

“YETKİLİLER ACİLEN MASAYA OTURMALI”

Hilmi Er, çözüm için tüm ilgili kurumlara çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

Esnaf Odaları, Ticaret Odası, Alanya Belediyesi, Kaymakamlık ve diğer ilgili kurumlar bir araya gelmeli. Herkesin tatmin olacağı bir yol haritası oluşturulmalı. Bu sorun artık kangren haline gelmiştir. Esnaf suçlu değildir. Tüm tarafların kabul edebileceği makul bir çözüm, artık kaçınılmazdır.”

“ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Açıklamasının sonunda esnafa destek mesajı veren Hilmi Er, İYİ Parti olarak her zaman küçük esnafın yanında duracaklarını yineledi:

“Bizler esnafımızı yalnız bırakmayacağız. Onlara yapılan haksızlıkların karşısında duracağız. Ekonomik olarak zor günler geçiren esnafımızı, bir de bu tür uygulamalarla baskı altına almak kabul edilemez. Bu anlayışa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”