banner113

8. AKDENİZ BELEDİYECİLİK PROJE YARIŞMASI SONUÇLANDI ALANYA BELEDİYESİ’NE RESTORASYON ÖDÜLÜ

banner106

8. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışmasına 5 kategoride 22 üye belediye tarafından 73 proje ile başvuru yapıldı.

8. AKDENİZ BELEDİYECİLİK PROJE YARIŞMASI SONUÇLANDI ALANYA BELEDİYESİ’NE RESTORASYON ÖDÜLÜ
26 Nisan 2023 Çarşamba 15:16

banner108
banner238

Sonuçlanan ve ödül töreni gerçekleştirilen yarışmada Alanya Belediyesi Üst Yapı Çalışmaları kategorisinde Ağaoğlu Hacı Mehmet Konağı Restorasyon Projesi ile ödüle layık görüldü.
Özgün projelerin tanıtılması, başarılı belediye başkanlarının teşvik edilmesi ve bu çalışmaların desteklenmesi amacıyla Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in göreve gelmesiyle birlikte adeta ödüle doymayan Alanya Belediyesi, Üst Yapı Çalışmaları kategorisinde Ağaoğlu Hacı Mehmet Konağı Restorasyon Projesi ile ikincilik ödülüne layık görüldü.

 Aynı proje geçtiğimiz yıl Tarihi Kentler Birliği tarafından Başarı Ödülü’ne layık görülmüştü.

ALAETTİNOĞLU: “ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVESİNİ TOPLUYORUZ”

Mimar Sinan Kongre Merkezinde düzenlenen ödül törenine Alanya Belediyesi adına Alanya Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Alaettinoğlu katıldı. Başkan Vekili Alaettinoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Belediyemiz ve Alanya’mız adına gururlu ve mutluyum. Yapımı 19. yüzyıla dayanan Kadıpaşa Mahallesi’ndeki, Ağaoğlu Hacı Mehmet Konağı, yangın ve çeşitli nedenlerden dolayı zarar görmüş ve kullanılamaz duruma gelmişti. Belediyemiz tarafından tekrar ayağa kaldırılarak kültürümüze kazandırıldı. Başkanımızın önderliğinde kentimize kazandırdığımız eserler ve devam eden çalışmalarımızın meyvesini topluyoruz. Bizleri ödüle layık gören Akdeniz Belediyeler Birliği’nin değerli jüri üyelerine şükranlarımı sunuyorum.”

Alanya Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Alaettinoğlu ödülü, Kepez Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü’nün elinden aldı. 

ÜST YAPI ÇALIŞMALARI KATEGORİSİ

1. Antalya Büyükşehir Belediyesi (Doğu Garajı Kültür & Ticaret Merkezi ve Nekropolis Müzesi)

2. Alanya Belediyesi (Ağaoğlu Hacı Mehmet Konağı Restorasyon Projesi)

3. Seydişehir Belediyesi (Bahaddin Paslı Kültür ve Sanatevi Rekonstrüksiyon Projesi)


 

banner109
banner110
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.