ALÇED BAŞKANI KAYHAN: KAPLUMBAĞALARI ELİMİZE ALIP DENİZE BIRAKMAYALIM ALÇED BAŞKANI KAYHAN: KAPLUMBAĞALARI ELİMİZE ALIP DENİZE BIRAKMAYALIM


Türk sinemasının ve televizyon dünyasının sevilen ismi Mehmet Ulay, uzun bir süredir devam eden akciğer kanseri mücadelesini kaybetti. 81 yaşındaki usta oyuncu, Almanya'da hayata gözlerini yumdu.

Akciğer kanseriyle yıldırım mücadele eden usta oyuncu Mehmet Ulay, hayatını kaybetti. Türkiye'nin tanınmış sanatçılarından biri olan Ulay, sinema ve dizi projeleriyle izleyiciye unutulmaz anlar yaşatmıştı. Son bir yıldır Almanya'da kanserle mücadele eden Mehmet Ulay, maalesef yaşama veda etti.

Mehmet Ulay'ın Yaşamı ve Kariyeri
1947 yılında Alanya'da doğan Mehmet Ulay, oyunculuk kariyerine Devlet Tiyatroları'nda başladı. İstanbul Karabaş Lisesi'nde aldığı lise eğitiminin ardından tiyatro dünyasına adım atan Ulay, İngiltere'de de deneyim kazandı. Türkiye'ye dönerek Ankara Sanat Tiyatrosu'nda yönetmenlik ve yapımcılık görevlerini üstlendi. Aynı zamanda Almanya ve Amerika'da tiyatro alanında araştırmalar yaparak uluslararası bir vizyon kazandı.

Mehmet Ulay, kariyeri boyunca birçok dizi ve sinema filminde önemli roller üstlendi. Oyunculuk yeteneği ve sahne hakimiyetiyle izleyicinin takdirini kazanan Ulay, Türk sinemasına ve tiyatrosuna büyük katkılar sağladı.