banner113

ALANYA, AĞUSTOSTA DOLU GEÇECEK!

banner106

ALTİD Başkanı Burhan Sili, Alanya'nın İngiltere pazarında talep gördüğünü söyledi

ALANYA, AĞUSTOSTA DOLU GEÇECEK!
28 Temmuz 2023 Cuma 14:07

banner108
banner238

Nüfusu 364.180 bin olan Alanya, yaz aylarının gelmesiyle milyona yaklaşıyor. Alanya özellikle son yıllarda yerli turist artışı ile dikkat çekerken Alanya Turistlik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, iç pazarın olmazsa olmazları olduğunu söyledi.


Maliyetler oranında fiyatları artırarak vatandaşlara tatil için gerekli imkanları sunmaya çalıştıklarını kaydeden Sili, "İç pazar, ülkenin imkanları doğrultusunda yararlanılabilecek kapasiteye ulaştı. Alanya'ya gelen yerli turist oranı daha önce yüzde 10-15'lerde iken şimdilerde ise yüzde 30'lara kadar çıktı. İkinci evlerde tatil gibi süreçler, bugün yerini daha çok tesislerde tatil yapmaya bıraktı." 

Sili, Alanya'nın her gelir grubuna hitap eden tesislere ve geniş bir pazara sahip olduğunu ifade ederek , özellikle gelişmekte olan İngiltere pazarının da Alanya'ya talep gösterdiğini kaydetti. Sili "İç pazarın da hareketlenmesiyle haziran ve temmuzu dolu dolu geçiriyoruz. Ümit ediyoruz ki ağustosta da aynı şekilde devam edeceğiz" dedi.
ERDEM: YERLİ TURİSTİN KATKISI ÇOK İYİ
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eray Erdem Türk insanının tatil kültürünün giderek yaygınlaştığına dikkat çekerek "
"Önümüzdeki süreçte bu daha da artacaktır. Çünkü 85 milyonluk bir nüfusuz. Bence bugüne kadar düşüktü. Şimdi normale dönüyor diye düşünüyorum. Yerli turistin kısa dönemde katkısı gördük" dedi.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.