banner113

ALANYA HALİNDE ESNAF SİNEK AVLIYOR. MÜŞTERİ YOK. DERNEK BAŞKANI KAYA ‘VAHİM BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ’

banner106

Alanya’da hal sezonu seçim nedeniyle gecikmeli başlarken, seçimin ikinci tura kalmasından nasibini alan bir diğer sektörde halciler oldu. Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya üreticinin ürünlerini satamadığını söyledi 

ALANYA HALİNDE ESNAF SİNEK AVLIYOR. MÜŞTERİ YOK. DERNEK BAŞKANI KAYA ‘VAHİM BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ’
18 Mayıs 2023 Perşembe 09:21

banner108
banner238


‘VAHİM BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ’
Kaya Alanya Posta Medya’ya yaptığı açıklamasında, “Üç gündür hal piyasasında bir belirsizlik var. Müşteri gelmiyor. Satışlar durdu. Bundan dolayı da fiyatlar dibe vurdu. Patlıcan 4 lira. Kabak 5 lira. Salatalık 4 lira. Portakal 5-6 liraya kadar düştü. Bir belirsizlik var. Ne müşteri geliyor. Ne satış var. Otelciler de alışverişe gelmiyor. Bunun sebebi seçimdeki belirsizlikten mi yoksa gerçekten ülke ekonomisindeki bir zayıflama mı var? Vahim bir durumla karşı karşıyayız şu anda. Ülkemizde ki insanlar bir şey yemiyor mu? 

‘RAMAZAN’DA BİLE BU KADAR SIKINTI YAŞANMADI’

Pazarcı esnafının da sıkıntı yaşadığını belirten Kaya, Ramazan ayında bile daha iyi bir dönem geçirdiklerini vurguladı. Kaya açıklamasını şu sözlerle noktaladı; “Pazarcı esnafı da memnun değil. Satış yok, durdu diyorlar. Ramazan ayında bile bu kadar sıkıntı olmamıştır. Fiyatlar üreticiye yüzde yüz zarar veriyor. Sadece bahçeden toplama maliyeti bile karşılanmıyor. Bunun ekstra masrafları var. Sulaması var, elektriği var, gübresi var. Külliyen zarardayız şu anda. Üretici zaten ürünlerini satamıyor. Bir de fiyatlar düşük olduğundan ekstra da zarara uğruyor.”

banner109

Etiketler; #adem kaya
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.