banner113

ALANYALI ÇİFTÇİLERE ÖNEMLİ UYARI. 1 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

banner106

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, 2023 Çiftçi Kayıt Sistemi için üreticilere bilgilendirmelerde bulunarak başvuruların 1 Eylül’de başlayacağını belirtti.

ALANYALI ÇİFTÇİLERE ÖNEMLİ UYARI. 1 EYLÜL'DE BAŞLIYOR
18 Mayıs 2023 Perşembe 09:05

banner108
banner238

Tarım ve hayvancılığa destek vermek amacıyla çalışmalar son hız devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Çiftçi Kayıt Sistemi’nin (ÇKS) yılda iki kere yapıldığını ancak 2023 yılından itibaren sistemin yılda bir kere açıldığını aktaran Alanya İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Eylül ve Aralık ayına dikkat çekti. Alanya Posta Medya ekibine  açıklamalarda bulunan Rüzgar, ÇKS’ye 4 bin 800 çiftinin kayıtlı olduğunu belirtti. ÇKS ile üreticilere mazot ve gübre desteği de veriliyor. Yeni bir kolaylık sağlanan ÇKS kayıtlarında artık müdürlüğe gitmeden de E-devlet üzerinden işlem yapılabilecek.
4 BİN 800 ÜRETİCİ SİSTEME KAYITLI 
Rüzgar Posta Medya ekibine yaptığı açıklamaların devamında şunları söyledi; “ 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi 1 Eylül ile 31 Aralık arasında kayıtlarımız devam edecek. Örtü altı kayıtlarımız zaten sürüyor. Ama ÇKS kayıtları belirtilen tarihlerde yapılacak ama ürün yenilemek isteyen veya arazi kiralayıp alan varsa her zaman ÇKS kaydını yapıyoruz. Buradan tüm üreticilerimize sesleniyoruz. ÇKS kaydı 1 Eylül – 31 Aralık tarihlerinde açılacak.”

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.