Meclis’in 16’ncı maddesinde yer alan değişen iklim koşullarına yönelik kenti hazırlamak için ilgili uzmanlarla görüş alışverişi yapılarak projeler üretilmesini amaçlayan teklif oy birliği ile kabul edildi. Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu ile belediye arasında iş birliği protokolü imzalanması, belediyenin yetki ve sorumlulukları kapsamında öncelikli olarak iklim değişikliği ve çevre olmak üzere belirli meslek odalarına alan tahsis edilmesi ve ortak akılla hareket etmek için hazırlanan iş birliği Meclis’ten de geçer not aldı.

288 MİLYON 500 BİN TL FON YARDIMI
Meclis’in 17’nci maddesinde ise Antalya Ulaşım Hizmetleri Petrol, Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sermaye artırımı ve sermaye tamamlaması ile ilgili madde dikkat çekti. Oy birliği ile geçen maddede  31 Aralık 2023 bilançosunda şirketin öz kaynak durumunun 127 milyon 316 bin 716 TL olduğu, geçmiş yılların zararına ek 2023 yılı içinde 202 milyon 853 bin 110 TL zararın gerçekleştiği ve öz kaynak yapısının zayıflaması sebebiyle  tek seferde 580 milyon TL ödenerek öz kaynak yapısının iyileştirilmesi amaçlanırken raporda; ödenmesi gereken sermaye tamamlama fonu tutarının 447 milyon 403 bin 637 TL olması gerektiği belediye olarak 288 milyon 500 bin TL fonlama yapısı komisyonca uygun bulunmuştu. Komisyonun 288 milyon 500 bin TL’lik verdiği fonlama önerisi Meclis tarafından kabul edildi.

JANDARMADAN KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU JANDARMADAN KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU


“ANTALYA ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Muhittin Böcek, “’Antalya dünyanın en güzel yeridir’ diyen Atatürk’ü saygıyla anıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü,  14 Mart Tıp Bayramı’nı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutluyorum. Ramazan Ayı’nın hayırlı olmasını diliyorum. Antalya için 5 yıl destekleriniz için teşekkür ediyorum. İyi günde kötü günde 5 yılda bütün olumsuzluklara rağmen birlik içerisinde çalıştık. Sizlere Antalya için teşekkür ediyorum” dedi.

“YOLUMUZ AÇIK OLSUN”
CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz, “2019-2024 yıllarını kapsayan meclisimizin son toplantısında, 5 yıl boyunca Antalya için çalışan örnek bir meclis çalışma sergileyen tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. Yaşanan bütün olumsuzluklara karşı hedeflenen projelerden fazlasını gerçekleştiren ve aday olan Başkanımız Muhittin Böcek’e başarılar diliyoruz. Tüm belediye personeline de teşekkür ediyoruz. 3 Mart 1924’te kabul edilen Hilafet’in kaldırılmasının yüzüncü yılı kutlu olsun. Yolumuz açık ve aydınlık olsun” dedi.

“HERKESE TEŞEKKÜRLER”
AK Parti Grup Sözcüsü Hasan Cumhur Göncü, “2019-2024 yılında görev yapan meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

“HAKKINIZI HELAL EDİN”
MHP Grup Başkanı Selçuk Senirli, “Büyük Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin yıldönümünü kutluyoruz. Bu dönemde çalıştığımız arkadaşlarımıza haklarımızı helal ediyoruz, sizlerde haklarınızı helal edin. Yeni dönemdeki arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

“VEDALAŞIYORUZ”
İYİ Parti Grup Sözcüsü Ertürk Yazar, “İyi kötü anılarımız oldu. Şimdi helalleşme zamanı. Yeni dönemdeki arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Ulaşımdan tarıma eğitimden sosyal belediyeciliğe kadar çok eksiğimiz var. Vedalaşıyoruz. Saygıyla” dedi.
Meclis üyelerine toplantı sonunda Başkan Böcek tarafından plaket sunuldu.