banner113

KALKAN BALIĞI VE KEREVİZ PÜRESİ ALANYA ÜNİVERSİTESİNE GÜMÜŞ MADALYA GETİRDİ

banner106

Akdeniz Şefler Kulübü Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması'23 organizasyonunda Alanya Üniversitesi öğrencileri büyük başarı elde etti. 

KALKAN BALIĞI VE KEREVİZ PÜRESİ ALANYA ÜNİVERSİTESİNE GÜMÜŞ MADALYA GETİRDİ
20 Kasım 2023 Pazartesi 09:28

banner108
banner238


Katıldıkları yarışmada sergiledikleri etkileyici performansla öne çıkan öğrenciler, gümüş madalyayı kazanarak Alanya Üniversitesi'ni gururlandırdı. Öğrenciler, gastronomi dünyasının önde gelen isimlerinin değerlendirmelerine tabi tutuldukları yarışmada kusursuz sunumları ve yaratıcı lezzetleriyle jüriyi etkilemeyi başardı. Türkiye'nin en büyük ve prestijli mutfak ve gastronomi yarışması olma özelliğini taşıyan etkinlikte, Alanya Üniversitesi öğrencileri etkileyici sunumlarıyla yarışma jürisinin dikkatini çekti.  Akdeniz Şefler Kulübü Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması’23 organizasyonunda Alanya Üniversitesi öğrencisi Mikail Alparslan, Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Balık Yarışması'nda gümüş madalya elde etti.

Kalkan balığı ve kereviz püresi gümüş madalya getirdi

Alanya Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Erman Baş, yarışma ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Türkiye’nin en büyük ve prestijli mutfak ve gastronomi yarışmasında derece aldıkları için mutlu olduklarını dile getiren Öğretim Görevlisi Baş, “Akdeniz Şefler Kulübü Derneği’nin 2019 yılından beri düzenlediği organizasyona bu yıl yarışmacı olarak katılım gösterdik. Öğrencimize yarışma sürecinde göstermiş oldukları desteklerinden ötürü Alanya Üniversitesi yönetimine, Alanya’mızda faaliyet gösteren işletme sahibi Alirıza Düşün’e ve İşletme Mutfak Koordinatörü Fatih Arıkan’a teşekkür ederim. Bu yarışmada öğrencimiz Mikail Alparslan, Kalkan balığı ile kereviz püresini buluşturdu. Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Balık Yarışması için yoğun çalışması ve azminin sonucunda gümüş madalyayı hak etmesini kutlar, başarılarının devamını dilerim” ifadelerini kullandı. 

"Aşçılık serüvenimdeki ilk başarım"

Akdeniz Şefler Kulübü Derneği’nin düzenlediği “Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması’23 yarışmasında gümüş madalyaya layık görülen Mikail Alparslan, şunları söyledi: “Akdeniz Şefler Kulübü Derneği’nin düzenlediği “Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması’23” de Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Balık Yarışması’na katılmış olmaktan ve yoğun hazırlık döneminde mentör olarak desteklerini esirgemeyen Öğr. Gör. Erman BAŞ hocama ve Şefim Fatih Arıkan’a çok teşekkür ederim. Yarışma için sponsorluğumu üstlenen Alanya Üniversitesi Yönetimine, Rektörümüz Prof. Dr. Mesut Güner’e, Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Prof. Dr. Y. Birol Saygı’ya, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Esra Mankan’a ve çalışmakta olduğum işletmenin sahibi olan Alirıza Düşün Bey’e desteklerinden ötürü çok teşekkür ederim. Yoğun çalışmalar sonucunda aldığımız bu madalyayı hak ettiğimi düşünüyorum. Aşçılık serüvenimdeki ilk yarışmadan gümüş madalya alarak başarı elde etmem beni mutlu etti. Daha ilerideki yarışmalarda üniversitemizi temsil etmekten ve yeni başarılar elde etmekten onur ve mutluluk duyacağımı belirtmek isterim”
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.