banner113

ALANYA'DA 10 AY İÇİNDE 88 ÜLKENİN 5 BİN 432 HASTAYA SAĞLIK HİZMETİ VERİLDİ

banner106

Bir Turizm ilçesi olan Alanya, birçok yabancı uyruklu hastaya sağlık hizmeti sunmakta ve sağlığına kavuşmasına yardım etmektedir. 

ALANYA'DA 10 AY İÇİNDE 88 ÜLKENİN 5 BİN 432 HASTAYA SAĞLIK HİZMETİ VERİLDİ
04 Ekim 2023 Çarşamba 16:01

banner108
banner238

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü; 10 ay içinde 88 ülkeden 5 bin 432 yabancı hastaya sağlık hizmeti sunan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi öncülüğünde, çevre hastane çalışanlarının da katıldığı “  Sağlık Turizmi, turistin sağlığı, yabancı uyruklu ve uluslararası hastaların hizmet süreçleri” konulu bir eğitim programı düzenlendi. 

Hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime konuşmacı olarak; Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Koordinasyon ve Yabancı Uyruklu Hastalar Birimi Koordinasyon Sorumlusu Oğuzhan Kaya, Sağlık Bakanlığı Tek Düzen Muhasebe Sistemi Biriminde görevli Merdan Yıldırım katıldı. 

Katılımcılara; yabancı uyruklu hastaların hizmet süreçleri, kayıt işlemleri, alacak takip, muhasebeleştirilmesi, faturalandırma işlemleri, protokolleri, iş ve işlemlerine yönelik konular hakkında bilgi verildi. Kaya;” Sağlık turizmi çalışanlarından beklediğimiz yetkinlik, çalışanların yalnızca dil eğitimi ve temel sağlık bilgisiyle sınırlı kalmamakta; sigorta, pazarlama, yabancı dil ve hasta ile iletişim gibi sağlık turizminin kendine has sürecinin karmaşık yapısını doğru biçimde yönetmeyi sağlayacak pek çok farklı içeriği kapsamaktadır. 

Ülkemizde herhangi bir nedenle geçici süreli olarak bulunan yabancıların, ülkemizde bulundukları sırada ani gelişen hastalıklarda ve acil durumlarda sorunsuz ve kaliteli bir şekilde hizmet almasını sağlamak amacıyla işleyiş ile ilgili eğitimlerimiz devam edecektir “diye konuştu. Toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

banner109

Etiketler; #alkü
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.