KARDEŞ HABERİ ÇOCUĞA NASIL VERİLMELİ? KARDEŞ HABERİ ÇOCUĞA NASIL VERİLMELİ?


Alanya'ya yerleşen 17 yaşındaki kadın ve imam nikahlı eşi Mahommed E’nin küçük yaşta cinsel ilişki sonrasında hastanede çocuğu olunca Alanya Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Suriyeli Mahomed E. sanık olarak Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmasında hazır edilirken, yaşı küçük kadının ise Alanya Adliyesi’nde uzman gözetiminde tercüman aracılığı ile ifadesi alındı. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı temsilen avukat katılırken, Suriyeli sanık Mahommed’in avukatı da hazır bulundu.
“EŞİNDEN ŞİKAYETÇİ MİSİN?” DİYE SORULDU
Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, Suriyeli kadına, “Eşinden şikayetçi misin?” diye sordu. Suriyeli kadın tercüman aracılığı ile “Hayır” dedi. Mahkeme başkanının Suriyeli kadına, “Kaç yaşında evlendiniz?” diye sorması üzerine, “15 yaşında evlendik. Önce ailemizin rızasını alarak evlendik” ifadelerini kullandı.
SANIK: TÜRKİYE’DE EVRAK EKSİK İŞLENDİ
Duruşmada sanık olarak dinlenen Mahommed E., “Türkiye'de evrak eksik işlenmiş. 15 yaşında değil, 17 yaşındadır” dedi. Mahommed E. Suriye’de 2 yaş erken kayıt yaptıklarını iddia etti.
KADININ KEMİK YAŞI 15 YAŞINDA ÇIKTI
Yaşı küçük Suriyeli kadının hastanede doğum yaptıktan sonra Alanya Cumhuriyet Savcılığı’na intikal etmesi sonucunda kemik yaşı ölçülerek 15 yaşında olduğu tespit edildi.

SURİYELİ MAHOMMED'E 20 GÜN SÜRE VERİLDİ 

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, yaşı küçük Suriyeli kadının eşi olan Suriye uyruklu Mahommed E’ye eşinin evrakını mahkemeye ulaştırması için 20 gün süre verdi.

HASTANEDEKİ RAPORLAR İSTENECEK

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Suriye uyruklu çiftlerin evlendiklerine dair evrakın tamamlanmasına ve hastanedeki raporların istenilmesine, sanık Mahommed E’ye eşine ait evrakı mahkemeye ulaştırması için 20 gün süre verilerek duruşmanın 23 Mayıs tarihine ertelenmesine karar verildi.