Alanya Kızılay Şube Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dikici vatandaşlara çağrıda bulundu. Özellikle kış mevsiminde hava koşullarının olumsuz etkisiyle düşen kan bağışlarının önemine vurgu yapan Dikici, her bir bağışın üç kişiye can olabileceğine dikkat çekti.

‘ESKİ DUYARLILIĞIMIZ UMARIM GERİ DÖNER’

Dikici, “Hasta yakınlarına başvurmadan, stoklarımızdan hastalarımıza kan verelim. Stokların kritik eşiğe gelmemesi için hasta yakınlarından talep ediyoruz ve kan sebebiyle kimseyi mağdur etmiyoruz. Günlük 50 civarındaki kan bağışının yarıya yakını hasta yakınlarından oluyor. Eskiden tamamını gönüllü kan bağışçılarımızdan yapıyorduk. Umarım duyarlılığımız eski günlere kısa zamanda geri döner” dedi.

ALANYA'DA TEMİZLİK HAREKATI! ALANYA'DA TEMİZLİK HAREKATI!

ALANYA KAN BAĞIŞINDA ORTALAMANIN ÜZERİNDE

Kan vermenin sadece alıcıya değil, aynı zamanda bağış yapanın sağlığına da olumlu etkileri olduğunu vurgulayan Dikici, Alanya olarak Türkiye ortalamasının üzerinde olmalarına rağmen Alanyalıları daha duyarlı olmaya davet etti. Kan bağışının bir insan hayatına dokunmanın ötesinde toplum sağlığı için kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Dikici, duyarlı vatandaşların kan bağışına destek vermeye çağırdı.