banner113

ALANYA KESTEL'DE DEPREMZEDELERE ELEKTRİK ZULMÜ EDEN SİTE YÖNETİCİSİNE DEVLET BABA GEREĞİNİ YAPTI. SORUN ÇÖZÜLDÜ!

banner106

Depremden dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan depremzedelerin yerleştiği Alanya’nın Kestel Mahallesi’ndeki bir sitede Afgan yöneticisinin borçların ödenmeden elektriği açmamasından dolayı sorunlar yaşıyordu.

ALANYA KESTEL'DE DEPREMZEDELERE ELEKTRİK ZULMÜ EDEN SİTE YÖNETİCİSİNE DEVLET BABA GEREĞİNİ YAPTI. SORUN ÇÖZÜLDÜ!
22 Şubat 2023 Çarşamba 14:27

banner108
banner238

Manşet Alanya'nın gündeme getirdiği bu haber sonrası Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer'in talimatıyla söz konusu  siteye Jandarma giderek elektrik sorunu çözüldü ve site yöneticisine gerekli uyarılar işlem yapıldı. Manşet Alanya Gazetesi olarak Devlet Babaya teşekkür ederiz. 
HABERİN GEÇMİŞİ
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde on binlerce can kaybına ve binaların yıkılmasına sebep olan depremin ardından depremzedeler çevre illere olduğu gibi Alanya’ya da geldi. Otel, yurt ve evlerde konaklayan depremzedelerin ihtiyaçları Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, diğer kurumlar, STK’lar ve yardımseverlerin desteği ile karşılanıyor. Ancak Kestel Mahallesi’ndeki bir sitede 4 dairede kalan depremzedelerin başı aidat talebi ile dertte. İddiaya göre site yöneticisi Afgan uyruklu G.M.Z. 750 TL aidat, 3 bin Euro da elektrik parası istedi.

Elektrik, aidat ve diğer borçlardan dolayı elektriği kesilen dairenin depremzedeler için 1 haftalığına elektriği açıldığı ancak 24 Şubat Cuma gününe kadar borçların ödenmemesi halinde yeniden kesileceği iddia edildi.
Kendisi de aslen Kahramanmaraşlı olan ve söz konusu Alanya’daki sitede ikamet eden Mevlüt Battaloğlu, "Sitede Mahmut Özşahin’e daireler var. Birisinde ben oturuyorum. Yakınlarımı ve diğer depremzedeleri getirdim. Hollandalı komşumuz da kira istemeden 2 dairesini verdi. Ancak Afgan yönetici sitenin 1 milyon 800 TL olan trafo borcunu ödediklerini belirterek daire başına 3 bin Euro tutarında para istiyor. Bu parayı vermeden de dairelerin elektriğini açmayacağını söylüyor. Sitede 234 daire var, 3 bin Euro’dan toplam 702 bin Euro yapıyor. Bu da 14 milyon 110 bin TL yapıyor. Toplamda 1 milyon 800 bin TL’lik borç varken 14 milyon 110 bin TL toplamak istiyor. Üstelik 750 TL olan aidatlar tutarlarını da istiyor. Sitedeki birçok daire sahibi depremzedelere evini açmak istiyor. Ancak site yöneticisinin bu tutarları
toplamadan elektriği açmamasından dolayı veremiyor. Depremzedelere yardımcı olunması gereken bir dönemde böyle zorlukların yaşanmaması gerekiyo Yetkililerin konuya el atmasını istiyoruz” dedi.


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.