banner113

ALANYA'NIN EN BÜYÜK SERMAYESİ OLAN DENİZİMİZDEN ÇIKANLAR ACİLE GİDİYOR! ALANYA ÇEVRE LABORATUVARIN DENİZDEN ALDIĞI NUMUNE ÖRNEĞİ İSE DURUMUN NE KADAR KÖTÜ OLDUĞUNU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

banner106

Alanya, son dönemde arıtma tesislerinde atık suların arıtılmadan denize bırakıldığı iddiası ile çalkalanıyor. Şok iddiada arıtma tesislerinden arıtma işletme maliyetinin pahalı oluşu nedeniyle arıtılmadan denize bırakılan suyun denizleri kirlettiği, bu durumun da hem insanların, hem de deniz canlılarının sağlıklarını tehdit ediyor. 

ALANYA'NIN EN BÜYÜK SERMAYESİ OLAN DENİZİMİZDEN ÇIKANLAR ACİLE GİDİYOR! ALANYA ÇEVRE LABORATUVARIN DENİZDEN ALDIĞI NUMUNE ÖRNEĞİ İSE DURUMUN NE KADAR KÖTÜ OLDUĞUNU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ
06 Eylül 2022 Salı 11:36

banner108
banner238


HASTANELERDER KUSMA VAKALARI ARTTI
İddialara göre Alanya'nın Konaklı ve Avsallar mahallesinde 15 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında ishal, mide bulantısı ve kusma şikayetleri ile çok sayıda yerli ve yabancı turist Alanya'daki hastanelere müracaat etti. Salgının nedeni ise Konaklı Arıtmasından özellikle geceleri salınan pis suların olduğu iddia edildi. Özellikle Başkent Üniversitesi ve Anadolu hastanesinin acil servisleri deniz suyu yoluyla bulaşan kusmalar arttı.
LABORATUVAR NUMUNESİ İLE TESCİLLENDİ
Alanya'nın en büyük sermayesi olan denizimiz maalesef son aylarda pis suların yüzünden girilemez bir hale geldi. Özellikle son günlerde batı bölgesindeki turistlerde artan kusma, ishal ve mide bulantısı ile müracaat ettikleri hastanelerde artan vakalar üzerine Alanya Çevre Laboratuvarı harekete geçti. Laboratuvar yetkililerinin Konaklı sahilinden aldığı numune örneği ile denize pis suların karıştığını tespit etti. 
OTOGAR ARITMASINDAN ÇIKAN KOKU
Öte yandan Manşet Alanya Gazetesi sahibi Hüseyin Kalaycı geçen hafta Cumartesi günü sosyal medya üzerinden Alanya otogar arıtmasından dolayı yayılan pis kokuları gündeme getirdi. 
Gazeteci Kalaycı şunları yazmıştı.
Alanya Otogarından bir misafirimi almak için gittim aman Allahım bu nasıl bir koku. İnanın şu anda siz orada olsanız hak verirsiniz. Alanya otogar çevresinde bulunan vatandaşlara Allah sabır versin. Antalya Büyükşehir belediyesinin Alanya hizmet birimine duyurulur. Öyle koltuklarda klimalı ortamlarda oturmakla olmuyor. Hadi Büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek Alanyayı unuttuda sizde mi unuttunuz Alanya Hizmet birimi. İllaki kokuyu bir poşete koyup Böcek'e mi gönderelim hissetmesi için!!!
KOLİFORM BAKTERİ ZARARLI MIDIR?
Koliformlar çoğunlukla insan sağlığı açısından tehlike arz eden hastalıklar oluştururlarken, bazı türleri hafif enfeksiyonlara, bazı türleri de özellikle su kaynaklı enfeksiyonlara sebep olurlar. Koliform grup mikroorganizmalara pek çok gıda hammaddesinde rastlanmaktadır.
E.COLİ KOLİFORM NEDİR?
Koliformlar, sıcak kanlı hayvanların bağırsaklarında yaşayan ve hayvanların fiziksel atıklarında, dışkılarında ve doğal olarak da toprakta bulunabilen, farklı türlerde bakteri tipleridir.

MANŞET ALANYA DİYOR Kİ!
Alanya deniziyle güzel. En büyük sermayemiz deniz. Alanya'da deniz temiz ise güzelliği her zaman korunur. Ama deniz kirlenirse o güzellik kaybolur. Alanya hepimizin. Deniz hepimizin. Alanya denizsiz yapamaz. Alanya'daki denizlerimize sahip çıkalım. Denizlerimizi koruyabilirsek kentimizi, kendimiz ve geleceğimizi korumuş oluruz. Onun için hep beraber sahip çıkalım."

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.