Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı (Antalya KHB) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Sağlıkta Kalite Standartları ve Öz Değerlendirme Eğitimi” yapıldı. Birimi Uzmanı Hatice Esen tarafından verilen eğitime, yaklaşık 30 kişi katıldı. Söz konusu eğitim, hastane tarafından sağlıkta kalite standartlarını geliştirmek amacıyla hastanenin kendi bünyesinde çalışan sağlık çalışanlarından oluşan bir öz değerlendirme ekibi’ne verilmiştir. 

OBJEKTİF BİR KALİTE
Eğitimin amacı; hastanenin tüm birimlerinde yapılacak olan öz değerlendirme süreçlerinde objektif bir kalite dili oluşturmak. Eğitimde; amaçsal yorumlamalarda dikkat edilecek hususlar vurgulanmış, değerlendirme kuralları ve öz değerlendirmenin nasıl yapılacağına dair bilgiler verilmiş. Ayrıca sağlıkta kalite standardı (SKS) kitabında yer alan tüm birimlerin standartları katılımcılara tek tek anlatılarak interaktif bir eğitim gerçekleştirildi. 

HASTANENİN KENDİ BELİRLEDİĞİ
Eğitim sonrası hastane öz değerlendirme ekibi, hastanesinin kendi belirlemiş olduğu zaman aralığında, sağlıkta kalite standardına göre gerekli değerlendirmeleri yapabilecek ve kriterlerin karşılanma düzeyini belirleyecek şekilde eğitilmişlerdir. Ayrıca ekip,  karşılanmayan veya kısmen karşılanan sağlıkta kalite standardı varsa buna yönelik de gerekli iyileştirme faaliyetlerine başlayacaktır.