banner113

ALANYA SAĞLIK MÜDÜRÜ ALDEMİR'DEN EVLENECEK OLAN ÇİFTLERE ÇOK ÖNEMLİ UYARI: MUHAKKAK BU TESTLERİ YAPTIRIN. YAPTIRMADIĞINIZ TAKDİRDE ÇOCUĞUNUZ..!

banner106

Son zamanlarda ülke genelinde SMA hastası bebek sayısı çoğaldı. Bu doğrultuda ise Sağlık Bakanlığı hastalığın önüne geçmek amacıyla evlilik öncesi çiftlere SMA testi zorunluluğu getirdi. 

ALANYA SAĞLIK MÜDÜRÜ ALDEMİR'DEN EVLENECEK OLAN ÇİFTLERE ÇOK ÖNEMLİ UYARI: MUHAKKAK BU TESTLERİ YAPTIRIN. YAPTIRMADIĞINIZ TAKDİRDE ÇOCUĞUNUZ..!
09 Aralık 2022 Cuma 12:59

banner108
banner238

RİSKLİ OLAN AİLELER
Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir "Aile hekimlerinde yapılan tarama testi sadece risk olan aileleri bilgilendirmek amacıyla yapılıyor. Zaten bir ailede SMA’lı bir çocuk doğmuşsa o testi yeniden yaptırmanın bir önemi yok. Genetik danışmanlarına başvurmaları lazım. Amniyosentez dediğimiz bir yöntem var hamilelikten sonra riskin olup olmadığını gebelik tarama testinde de zaten belli oluyor. 
BÜTÜN ÇOCUKLARDA ÇIKABİLİR
Evlenmiş olan çiftlerin bu saatten sonra test yaptırmasına veya başka bir yöntem aramasına gerek yok.  Bu testlerin evlilik öncesi yapılmasını tavsiye ediyoruz. İlk çocuk sağlam oldu diye diğer çocukta risk yok demek değildir. İkinci çocukta sağlam olur ama bu sefer hastalık üçüncü çocukta da çıkabilir bütün çocuklarda da çıkabilir. 
SML'LI RİSK BULUNUYOR
Ailede bir tane SMA’lı çocuk varsa diğer doğacak çocukların SMA’lı olma riski bulunuyor. Hamilelik aşamasında zaten annelere rutin tarama testleri yapılıyor. Kadın doğum uzmanlarımız zaten gereken testleri hamile kadınlara uyguluyor” şeklinde konuştu.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.