banner113

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ KARAHAN'IN GİRİŞİMLERİYLE ALANYA HASTANESİNE YENİ BÖLÜMLER!

banner106

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan'ın Ankara temasları meyvesini verdi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ KARAHAN'IN GİRİŞİMLERİYLE ALANYA HASTANESİNE YENİ BÖLÜMLER!
08 Eylül 2023 Cuma 10:22

banner108
banner238


Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Hematoloji ve Endokrinoloji bölümü olmak üzere 2 farklı birimde kadro alımı için düğmeye basıldı. Bir süredir Ankara'da Sağlık Bakanlığında görüşmelerde olan Antalya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2 yeni kritik bölümün kadrosunu ayarladığı öğrenildi. Yine Plastik cerrah bölümünde kadro önceden 1 taneydi şimdi ise o da güçlendi. 
07.09.2023 tarihinde ilan edilen mecburi hizmet kadrolarında Hastane için kritik 3 branş kadrosu ilan edildi. 
GAZETECİ KALAYCI'DAN KARAHAN'A TEŞEKKÜR
Gazeteci Hüseyin Kalaycı ise, İl Sağlık Müdürü Karahan'a teşekkür ederek "Hocamız hem hastanemizin başhekimliği döneminde hem de il sağlık müdür olduktan sonra çalışmaları çok yakından takip eden bir gazeteciyim. Göreve gelmesiyle hastanemize yeni kadroların kazanılmasında büyük emekleri olmuştur. Tabiri caizse cehresi değiştirmiştir. Şimdide Hematoloji, Plastik Cerrah ve Endokrinoloji gibi bölümler hastanemize kazandırılıyor. Değerli Alanyalılar şunu unutmayalım bu bölümlerin açılması öyle kolay olmuyor. Koşturmak, girişimlerde bulunmakla oluyor. Sayın hocamızın emeklerine sonsuz teşekkür ederiz" dedi.

Hematoloji bölümüne neden gidilir?
Hematoloji nedir? (Hematoloji bölümü hangi hastalıklara bakar ...
Hematoloji, kan, kan oluşturan organlar ve kan hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır. Anemi, kanama bozuklukları, kemik iliği yetersizlikleri, lösemi, lenf kanseri ve hemofili gibi kalıtsal geçişli kan hastalıkları hematoloji alanının uzmanlığındadır.

Endokrinoloji bölümü hangi hastalıklara bakar?
Vitamin ve mineral emiliminde eksiklikler, cinsel hastalıklar, diyabet, obezite ve guatr gibi çok sayıda hastalık endokrin sistem hastalıkları Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları kliniklerinin uzmanlık alanına girer.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.