banner113

İNTÖRN HEMŞİRELERE, SAĞLIK HİZMETİ İLİŞKİLİ ENFEKSİYON VE KORUNMA YOLLARI ANLATILDI 

banner106

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 12 ay boyunca klinik uygulama eğitimi alacak olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik intörn öğrencilerine “sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyon ve korunma yolları” anlatıldı.  

İNTÖRN HEMŞİRELERE, SAĞLIK HİZMETİ İLİŞKİLİ ENFEKSİYON VE KORUNMA YOLLARI ANLATILDI 
03 Ekim 2022 Pazartesi 15:57

banner108
banner238


Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Aysel Duman tarafından gruplar halinde verilen uyum eğitiminde; hastane enfeksiyonları, el hijyeni ve eldiven kullanımı, koruyucu ekipman kullanımı, kesici-delici alet yaralanmaları, kan yoluyla bulaşan hastalıklar, aşılanma, atık yönetimi, izolasyonlar, sorun mikroorganizmalar konuları hakkında bilgi verildi. 

Soru cevap şeklinde geçen konferansta, mesleğe başlama öncesinde alınan enfeksiyon kontrol eğitiminin önemi vurgulandı. Düzenlenen program hakkında bilgi veren Hastane Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan, "Klinik uygulamaya çıkan intörn hemşirelerimiz çalışma ortamlarını ve koşullarını görmektedirler.  Bu doğrultuda teorik olarak aldıkları eğitimleri uygulamalı olarak öğrenme şansını yakalamakta, sağlık sektörünü ve hastaneleri yakından tanıyabilmektedir. Bu durum bireysel ve akademik anlamda gelişmeleri açısından önem taşır. Uygulamanın sonucunda özgüveni yüksek ve yeterli donanımı elde etmiş olarak çalışma hayatına başlayabilirler “ifadelerine yer verdi.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.